Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toxická osoba

Od: jakell® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám takový problém. Jsem student a bydlím na bytě ještě s pár spolubydlícími. Jedna ze spolubydlících po mě prokazatelně jela, ještě měsíc zpět. Potom ale poznala mého kamaráda a aktuálně jede po něm. Čili mě využila, aby se dostala k němu, což bych ještě něják překousl. ( A ano do určité míry se mi líbí - tzn. zevnějšek, charakter už ne )

Poslední dobou spolu s druhou spolubydlou začaly debatní kroužky ve společném pokoji i s puštěnou TV. To by bylo naprosto v pořádku, každopádně, když se nahlas smály a TV byla na plné pecky nedalo se spát. Po slušné prosbě z mé strany to na dva týdny přestalo, ale teď jsme zpět, kde jsme byli. A to, že má schválně zesílenou TV právě večer, když já se snažím spát, nepovažuji za náhodu.

Každopádně jsem si řekl, že trochu změním přístup a budu víc tvrdý. ( To samozřejmě NEznamená, že budu řvát ani že snad budu sprostý. ) Jen že na ni nehodlám být milý. A zde je kámen úrazu. Kdykoliv vyjdu z pokoje ( který mám vlastní ) a potkám ji, nedokážu být naštvaný ani přísný. Netuším, proč mi to nejde a dost mě to trápí. Nevím, jestli to dělám proto, že chci být zadobře, aby nedělaly ještě horší věci nebo abych neměl problém u domácího.nebo kvůli tomu zevnějšku. Ale když se něco pokazí, ať už žárovka, okno nebo internet, hned jsem já ten nejsvatější.

Jak bych se podle vás mohl dokopat k tomu, abych na ni nebyl jako na miliuse nebo andílka?

Zdaleka jsem zde nevyjmenoval všechny detaily, které by tu měly být, ale to by měl text desítky stránek.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Chtělo by to tzv. trénink asertivity. Buď kurz nebo příručku. Kurzy si musíte pohledat v místě svého bydliště. Ono to Vaše jednání souvisí se sebevědomím.

hodnocení

0x

Prostě to uměle zahrejte, že jste hrozně rozčilený a uvidíte, jak to bude zabírat!

hodnocení

0x

@jakell - Jak bych se podle vás mohl dokopat k tomu
Choďte slečnu pravidelně žádat o nehlučení - klidně i několikrát za večer - a opakujte to. Naštve se ona a možná dá pokoj. Ale jestli se bojíte "aby nedělaly ještě horší věci nebo abych neměl problém u domácího", pak těžko radit.

mauro
hodnocení

0x
Pracoval bych na svým sebe-vědomí.dokud pro tebe je problém postavit se sám za sebe a za všechno co je pro tebe důležitý.občas se děje že v případě hajzla nebo mrchy to po dobrým prostě nepůjde, po zlým už to pak ale najednou jde.sem tam seřvat podobný potížisty bych se proto vůbec nebál spíš naopak...*vtip**ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]