Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych prodat jednu věc a nemohu se rozhodnout, jaký postup zvolit. Občas prodám nějaké věci z půdy přes různé inzertní portály, ale teď je to úplně jiný případ. Jedná se o ceněné staré fotoaparáty po dědovi. Mám jen malé tušení, jak se u těchto věcí cena pohybuje, zrovna tyto typy se totiž vůbec nenabízí. Je hodně inzerátů Koupím, ale nikdo neprodává, abych se měla od čeho odrazit. Už jsem psala několika sběratelům, mají zájem, ale nechtějí mi napsat cenu než přístroj uvidí. Samozřejmě chápu, že si chtějí věc prohlédnout atd.., ale chtěla bych ještě předtím vědět nějakou cenovou hladinu, abych měla možnost porovnání. Samozřejmě chci prodat co nejlépe. Napadlo mně si dát nějaký inzerát bez ceny, formou Nabídněte nebo Dohodou. Jak toto funguje? Jak jsem psala, normálně občas věci prodávám s pevnou cenou, ale zrovna nyní nevím jak udělat. Pokud byste náhodou věděli o co jde, jedná se o zrcadlovku Kamarád a kompletní sadu Stereo Meopta. Moc děkuji za cenné rady.
Přesně na tyto případy (typu nevim kolik si říct, ale chci co nejvíc) je aukro.cz. Nastaví se aukce od koruny, která skončí v určitý čas (nejlépe večer) a případní zájemci přidávájí své nabídky. Po skončení aukce předmět získá ten poslední - s nejvyšší nabídkou. (Dá se umožnit prohlodku v průběhu aukce a je to rozumné.) Výhoda tohoto systému je ta, že sběratelé tyhle aukce bedlivě sledují, jak se něco naskytne, jdou po tom. Když dáte obyčejný inzerát cena dohodou, kupec si nastaví pomyslný strop, ale u auce probíhá postupné navyšování ceny a lidé jsou schopni se v posledních minutách aukce tak vyhecovat, že zaplatí i mnohem víc, než by byli schopni říct předem, jen aby toho "Frantu" přehodili.
No na to aukro bych moc nespoléhal už se z toho stal takový překupnický trh kde každý chce dát co nejméně at muže ze ziskem pak prodávat dál.A hlavně je to tam o štěstí kdo zrovna kouká a ma čas dražit.Moooooc krát se mi stalo že jsem dražil věc nikdo se toho ani nevšimnul za měsíc jsem aukci opakoval a vydražilo se ta samá věc ze pěkné peníze.Ted si berte Vy tam vystavíte vaši cennost od koruny zrovna budou mít čas dražit škudlilové a dostanete málo.A o např. dní déle při štěstí by se aukce mohl všimnout ten správný nadšený zájemce ...prostě aukro je bohužel dnes o štěstí kdo si všimne a draží..To je moje zkušenost.
Pokud myslíte že je to opravdu cenná a drahá věc dal bych tomu čas a práci sešel se posupně se sběrateli co se Vám ozvali kolik nezávisle nabídnou,porovnáte a už budete v obraze.
Sice sbírám v jiném oboru, ale Stereo Meopta je běžný přístroj, s cenou pár stovek. Kotoučky se prodávají od 20 až 35 korun, tak si z toho odvodíte cenu. Dělí se na místopisné, faunu, akty atd. Pokud máte těch kotoučků stovky, potom ta cena může být zajímavá. Se zrcadlovkou neporadím, snad jedině ji nafotit ze všech stran a ta fota potom ukazovat v inzerátech, aukcích atd. Zásada je, neprodávat prvním zájemcům, ale mít cenovou nabídku od více kupců. Na inzerát vám nikdo nenabídne prodejní cenu, protože by to neprodal dále, i ten sběratel (myslím tím ty kotoučky).
Našel jsem několik aukcí pro ilustraci. Reálná cena je ale dle stavu a vzácnosti modelu. Můžete nastavit nějakou minimální cenu, např. 15000, aukci např. na 10 dní a čekat. Jestli se to neprodá do měsíce, tak dáte nižší cenu. Udělat kvalitní fotky a popis prodaného zboží. Aukro si účtuje nějakou provizi, tak dohledat v podmínkách.
Děkuji všem, na Aukro jsem také myslela, ale proces registrace a nastavení účtu se mi zdálo docela složité. Ještě to promyslím, zda tuhle službu do budoucna ještě využiji. Každopádně počkám dle vašich doporučení na nabídku od sběratelů.
Dobrý den, pokud jste z Prahy (nebo okolí či se tam občas dostanete), tak si najděte informace o Foto Škoda a Foto Pazdera - jsou to odborníci, provozují poradenství i bazar a možná poskytnou informaci na dotaz i mailem (nebo potom u nich na prodejně). Zdravím!
Pro zajímavost:
" Prvním byl přístroj s názvem ,,Kamarád", vyrobený v roce 1936, dvouoká zrcadlovka na svitkový film 6 x 6 centimetrů. Základní objektiv Bellar, vyráběný v drážďanské optické továrně Ernst Ludwig-Werke, měl ohniskovou vzdálenost 7,5 centimetru. Fotoaparát byl vybaven zaostřovacím šroubem a samočinně se otevírajícím světlíkem s vestavěnou lupou. Přetáčení firmu bylo samočinné a nechtěnému převinutí bránila zajišťovací západka. Cena jednoho přístroje se pohybovala mezi 1200 a 1500 korunami včetně kožené brašny.
Následoval model ,,Kamarád M II" s novými objektivy od firmy Hugo Mayer z německého Görlitzu (Zhořelce). Vyrábělo se k němu i mnoho doplňků, například barevné filtry či předsádkové čočky, a jeho cena se pohybovala od 1279 do 1600 korun."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.