Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se ke mě tak chová

Od: ikina36* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,nevím kde se mám obrátit a zde jsem zjistlila,že by mi mohl někdo poradit.V lednu lonského roku jsem otěhotněla s dvojčaty a muj přítel mi řekl,že je nechce.Že strácím čas a že nejsou jeho,nechápu proč tohla řekl,nemůže říct že bych byla někdy mu nevěrná.Bylo už krátký čas na to,abych dala děti pryč.Av době kdy jsem moje holčičky čekala jsem svého přítele milovala i za cenu co řekla jak se k téhle situaci postavil.On mě odmítal,přestal mě mít rád i mí syny.Nevím co jsem udělal špatně,aby se takhle zachoval.Po jeho reakci jsem se dstěhovala i s dětma.Nikdy mi nepomáhal s domácností i finančně,byla jsem spíš strátová.Po odstěhování jsem ho několikrát kontaktovala,že si můžem promluvit o naší budoucnosti našich dětech.Jediný co ho zajímalo byli kamarádi,hospoda a interntet.Ke koncu těhotenství jsem to vzdala věděla jsem že to nemá cenu,a začla jsem se připravovat na narození našich dcer.Když se holky narodily a já vše řešila soudně a domáhala se věcí na co máme nárok,podepsání otcovství že chce být s náma.Já jsem celé těhotenství nic jinýho nechtěla než aby řekl tuhle větu,dost mě to vzalo,ale jak jsem dojela s radnice domů,tak jsem zjistila,že už to ní ono to co jsem k němu cítila,to slovo miluji tě už tak v duši neznělo jak tenkrát.Snad celé to trápení mě probudilo.On doposud žádá být s náma,ale já už nechci.V době kdy jsme ho já i moje děti potřebovali on nás ignoroval,veškerou pomoc co se týče výbavičky atd.s ničím nám nepomohl jenom všechno propil s kamarádama.Holky budou mít pul roku a doposud jim nic nedal,vše si vyřizuji soudně,tak jaak jsem to nikdy nechtěla.I když jsou chvilky,a mihne se mi v hlavě že mi chybí,nerozumím tomu proč!Nezlob te se,ale pokud měl někdo takovou podobnou situaci nebo mi muže poradit budu jedině ráda,děkuji moc přeji hezký den ikina

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

3x

Máte dvě krásné děti a proto hlasuji pro rozum. S takto nezodpovědným člověkem bych vůbec nezkoušela žít. Může se kdykoli zachovat takto znovu. Využila bych toho, že už ho tak nemilujete a zaměřila se spíš do budnoucna na to, abych našla dětem milujícího tatínka. A s tímhle už bych si nic nezačínala, aby mi to v budoucnu nekomplikoval a dětem taky ne. Uvědomte si, že pokud byste ho vzala zpátky, mělo by to být už kvůli dětem s perspektivou třeba aspoň na 20 let. A přestože Vašeho přítele neznám, nevypadá na dobrého otce na celý život...

fidonet*
hodnocení

2x

Už před hodinou jsem napsal dlouhý přispěvek a při korektuře chyb vyrazil soused pojistky v celem domě. Možná je to podnět, abych to napsal znovu a jinak. Váš příspěvek je velice krásny ( krásně sepsaný ) a určitě nezůstane jedno oko suché, jako to moje. Ale jako ty hloupé pojistky mě nutí napsat příspěvek znovu, i vy můžete vše zkusit znovu a jinak. Když se váš přítel tak zvláštně zachoval, když už jste měli ve výchově syny, plánovali jste další miminka? Někdy je to pro muže šok, strach, že to už nezvládne, že na to už nemá. Vy máte mateřské pudy v sobě jako každá žena, ale v mužich se musí probudit. Někomu to trvá déle. Těch 9 měsíců, je dost na to, abyste se oba na příchod připravili. Třeba nebylo dobré odejít během těhotenství a nedat muži šanci se na příchod miminek připravit. Neberu ale situaci, kdyby Vám ubližoval. To že navštěvuje hospody, kamarády.. pivíčko, mluví spíše ve Vaš prospěch, že vaše volba byla správná a rozumná. Z vašeho příspěvku je patrno, že ho máte moc ráda, ale city bojují s rozumem, zodpovědností a starostí o děti. Když vás prosí abyste se vrátila, proč to nezkusit? Může to být horší? Můžete něco ztratit co už ted´ nemáte? Můžete jen získat. Třeba to, že jste odešla vyvolalo jen jeho uraženou ješitnost a choval se tak, že když ho nechcete, tak nedostanou nic ani děti, které nezná a nechce. Třeba by jeho srdce pookřálo, když by děti viděl už od porodnice. Možná nechce uznat svou chybu a proto je vše jak píšete. Pokud vám nijak neubližuje, nemáte obavu z nějakého jiného důvodu a je šance, na lepší vztahy, riskněte to. Samozřejmě ne, abyste ho živila a obskakovala. On at´ukáže jak to s vámi myslí. Dejte mu jeho prostor na kamarády, pivo ... ale přesně ukažte odkud kam může. Pokud máte ovšem jakékoli pochyby, nedělejte to. ... ted´ si uvědomuji, že jsem před hodinou začal jinak : Na Vaší otázku je totiž těžké odpovědět. Človek někdy nechápe ani proč se sám chová tak jak se chová, natož proč se chová jistými způsoby někdo jiný. Každá odpověd´ může být dobrá ,ale i naopak. Je dobře, že věci řešíte razantně (soudně), ale zkoušejte to i s ním. Nechte děti, pro tentokrát u maminky, nechte se od něj pozvat do restaurace na oběd a řekněte mu fakta. Bud´te milá ( chcete jen získat ), ale přesně mu řekněte jaké jsou možnosti, ale že byste velmi ráda byla s ním. Ustupujte v citech, že si uvědomujete, že vaše rozhodnutí bylo mylné, že jste jej opustila, že hormony vám otupily usudek ( dejte mu šanci, aby řekl, že děti by chtěl vidět, že vás má rád, že chce rodinu - dejte jeho uražené ješitnosti vyhrát -> pro tentokrát ). Dejte mu ale najevo vaše požadavky. Co od něj chcete. To, že to řešíte je dobře. Pokud ve vás už ale není žádného citu k němu ( pořádně se na tom zamyslete ), tak přistupte k ukončení vztahu a najděte si muže, který chce ženu jako jste vy a děti uvítá.

doplněno 15.02.10 11:31:

Múj příspěvek berte k otazce : Proč se tak chová.

Na otazku co Vám poradit a doporučit bych asi ( zduraznuji ASI ) odchod od takového muže. Škoda, že jsem přišel o puvodní příspěvek, byl lepší a ještě jsem jej psal se slzou v oku.

hella*

Fidonete, co to může být za člověka, který se zachová tak, jak píše pisatelka? Zpochybní svoje otcovství, vykašle se na přítelkyni po všech stránkách - nepostaví se k tomu jako chlap, nedá jí ani korunu, svým přístupem ji - navíc ještě v těhotenství - maximálně deprimuje a děti jsou mu totálně "ukradené"! Dovolím si být nekompromisní - můj názor je, že jde o naprosto nezodpovědného jedince a ten se prostě nějakým milým popovídáním u oběda opravdu nezmění! Chlap, který nechce z "ješitnosti uznat svou chybu" - byť by to byly dvě děti!, je s prominutím idiot a nechtěla bych s ním bydlet ani na zkoušku. Určitě bych o takového člověka nestála, a to i v případě, že bych s ním měla děti a jinak mi "hrozilo", že bez něj na to zůstanu sama. HP

P. S. Svým dovětkem jste si mě zase trochu naklonil.

fidonet*

Je to jak píšeš HROZNEJ. Ale vycházim z předpokladu, že to je subjektivní pocit pisatelky, která může reagovat nezlobeně. Proto jsem jen nadhodil myšlenku, aby se ještě zamyslela a koukla na to ze strany někoho jiného, kdo situaci nezná. S největší pravděpodobností to skončí UKONCENIM vztahu. Takoví chlapi jsou pitomci ( promin ale je mi proti srsti psat vulgarni slova - jinak bych to napsal 10x vystižněji, třeba jako jsi to napsala Ty ). pitomci, hnusni, bezcharakterni, na nos si nevidí, nezodpovědní, hnusní hnusní hnusní ... počkej ale to je jako zakladní definice každeho chlapa ( ted´to zlehčuji promin ). Já být ženou tak bych ho vyhodil dávno. Je škoda, že to tazatelka nepoznala dříve. MOC velka škoda. Ten chlap si neuvědomuje co měl. Jeho vina. Je to vůl. Jen je mi líto dětí. Paní si partnera najde, otce taky, ale pořád to nebude vlastní ( i když je to někdy 100x lépe )

doplněno 15.02.10 12:12:

Uvědomuji si, že jsem to podruhe fakt napsal divně. jako bych ho branil. To v žadnem případě. Pro Tebe bod a pro něj kopanec do zadnice.

hella*

Tohle beru a bodík pro Tebe.

lm®

Komu je milejší hospoda a kamarádi v době ,kdy ho nejvíc potřebujete ,tak ten takový bude už stále.Tihle hospodští "chlapi" jsou pro život naprosto k ničemu.Jsou to tací "Pepani" z "Ulice".

Proč se Vám mihne hlavou,že vám schází?Ale jděte!Vám neschází tahle přiopilá karikatura na muže!Vám schází táta k Vašim dětem a tím on ve smyslu slova TÁTA nikdy nebude.Zůstane jen tím ploditelem bez kousku citu.Nezlobte se na mne za moje ostrá slova,ale někdo to napsat musel.Nesnáším tyhle typy.Jaké srovnání v hlavě?!Když se miluji musím počítat i s tím,že...Co má říkat ona žena?Já už bych ho teda zpátky nechtěla i kdyby měl na každém prstu milion dolarů a já měla v noci chodit tajně okusovat stromky.Mějte hrdost.Jste hodný člověk,to už jste dokázala tím,že jste svýn dětem i v tak těžké chvíli dopřála se narodit a nešla na potrat.Zasloužíte si lepšího člověka po svém boku.

Je mi jasné ,že s dětmi se Vám nebude tak snadno hledat,ale někdy je lépe být sám.Svých práv pro sebe a své děti se samozřejmě nevzdávejte.Ještě jednou se omlouvám,ale nemohla jsem si pomoct a musela Vám to napsat .Lenka

fidonet*

Nevím komu se omlouváte za ostra slova, ale napsala jste to hezky, jasně od srdce. A nic ostreho nepíšete. Máte 100% pravdu.

lm®

Dík za podporu.Já už jsem taková,když si něco myslím,řeknu to.:)

ikina36*
hodnocení

Děkuji moc,moc si vážím každé odpovědi,ani si nedokážete představit jak mi to moooooc pomáhá.Ještě jednou velkej dík ))

doplněno 15.02.10 20:32:

moje jsou ty dvojčátka a uprostřed je muj syn ty na kraji jsou děti od sestry

Proč se ke mě tak chová
kytka*

Máte pro koho žít, krásný děti. Seberte všechnu sílu a žijte život Váš a Vašich dětí. Jistě na Vás někde někdo čeká. Držím palce.

ikina36*
hodnocení

Děkuji moc,ale nechtěla jsem to tam psát dvakrát mě zbil, tak že jsem musela vyhladat lékařskou pomoc,používal vůlgární projevy atd. jednou jsem odpustila,ale po druhé už ne a to jsem zjistila že jsem těhotná,z jeho strany byla dvakrát nevěra i to jsem dokázala odpustit,tak jsem ho milovala,že jsem neviděla to že mi nedává finanční prostředky na domácnost.Bil mě dvakrát a to při zjištění nevěry,to se mu nelíbylo že jsem mu řekla pravdu u druhému ublížení na zdraví byl opilý,ale to ho přece neomlouvá,aby mi dal facana pro nic za nic.Zůstanem s dětmi sami jsou jediný co mám a nedala bych je.V životě jsem měla nějak smůlu myslím tím ve vztazích.S nadk mím dětem najdem tátu.Přeji hezký večer a děkuji.
Proč se ke mě tak chová #2
fidonet*

Já teď nemám chvilku se rozepisovat, ale to uplně mění situaci. Jak jsme nesčetněkrát napsal "pokud vám neubližuje". Potom není co řešit. Tohle už nestojí ani za úvahu. Od takového člověka ruce dál a s dětmi ještě dále! Není hnusný, je nejhnusnější *zed* Vždycky najdeš lepšího! *srdce*

hella*

Propánajána, Ivetko, fofrem od takového chlapa pryč a nikdy, nikdy se nevracejte! Děti máte nádherné a je to Vaše největší bohatství, tak si jich važte a dopřejte jim pěkné dětství bez tohohle špatnýho člověka. A ještě něco - chlap na ženu prostě NESMÍ vztáhnout ruku, NIKDY! Hodně štěstí!

pt®

Bože, to je úroda, takové pěkné dětičky. Jejich tátu ze společného života vynechejte. Jakým by jim šel příkladem, jak by je asi vychovával, co by s takovým člověkem užily? No to by měly pěkné dětství a vy život. Vemte rozum do hrsti, když jste překonala to nejtěžší období, kdy vás opustil, tak teď ho nepotřebujete. Žijte pro děti, dejte jim lásku a neukvapujte se s novým vztahem. To všechno přijde. Držím vám i dětem palečky. *houpy* PT /stařenka/

hodnocení

2x

No já nejsem žena a dá se očekávat, že moje vcítění nebude stoprocentní, ale stejně... jak něco takováho řekl, a nebylo to ve zkratu a s okamžitou omluvou (ale možná i tak — pryč od něj. Samozřejmě mužský (tedy já) si přes všechnu snahu nedovede plně představit proktické důsledky, ale je tu hodně dam, tak poslouchejte je.

hella*
hodnocení

0x

Těžko říci, proč se to tak stalo, ale jednoznačně bych Vám - i s vědomím spousty těžkostí, které Vás jako samoživitelku čekají - radila - pryč od něj a co nejdál! Takový člověk se prostě najednou nezmění! Vysuďte na něm, co Vám zákony umožňují, ale nedávejte se s ním dohromady. Chápu-li dobře, tak hodně pije, na děti neplatí, nepomáhá a nestará se a jen by se mu líbilo, aby se event. někdo staral o něj, resp. ho dotoval. Na Vašem místě bych se v žádném případě nenechala přemluvit a stála bych si pevně na svém. Jistě, že to sama s dětmi nebudete mít jednoduché, ale o 1000% jednodušší než kdybyste ho "vzala zpátky". Je to na Vás a já Vám moc držím palce, ať jste Vy i děti v pořádku a v pohodě.

ikina36*
hodnocení

děkuji moc za odpověd a myslela jsem si ten stejný názor,raději zůstanem sami a budem štastnější jako jsme doposud,než se trápit jak jsem to už jednou zažila,s pozdravem Iveta

kjanik112*
hodnocení

0x

Uhodit ženu- a matku svých dětí! Jak říká Felix Holzmann:..víte, aniž bych mu chtěl nějak lichotit...ale to je úplné hovado! Angličané říkají, že je třeba tří generací, aby vyrostl gentleman. Ukazuje se, že v jeho rodu tento proces ještě ani nezačal...Takže pryč s ním- to byste se načekala!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]