Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny
Kontext: podávám dodatečné DP za rok 2017, kdy jsem byl studentem a byl jsem OSVČ (vedlejší činnost) – v tento rok jsem pracoval i na DPP, kde jsem dostal Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě dohod o provedení práce pode... a tam mám tři položky:
a) Úhrn zúčtovaných příjmů ze závislé činnosti 26 722 Kč
b) Z ř. 1 příjmy vyplacené nebo obdržené do 31. ledna 2018 26 722 Kč
c) Úhrn skutečně sražené daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů uvedených na ř. 2 4015 Kč
Když teď koukám na DP, znejistěl jsem u ř. 32 "Úhrn povinného pojistného podle paragrafu 6 odst. 12 zákona". Bude tam 0, nebo se to nějak vypočítává z a/b/c výše?
Děkuji
bod a) je do řádku 31
bod b) ignoruješ
bod c) do řádku 32
bod "základ daně" do řádku 36a
Řádek 32, 36, 37, 39-42, 45, 54-57 jsou šedivé, tudíž se vypočítávají
Máš pravdu, je to nějaké nejasné. Já to bral podle svého DP a na dokladu od zaměstnavatele máme ty řádky v příslušném pořadí a pojmenované přesně podle toho co je na DP. To co napsal on jsem na DP nenašel, takže bych být jím zvedl telefon a zeptal se na jejich účtárně kterému řádku to odpovídá. To samozřejmě nic nemění na tom, že řádek 32 je vypočítávaný a tak se do něj nic psát nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.