Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DP - DPP - Úhrn povinného pojistného

Od: xyzz odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny

Kontext: podávám dodatečné DP za rok 2017, kdy jsem byl studentem a byl jsem OSVČ (vedlejší činnost) – v tento rok jsem pracoval i na DPP, kde jsem dostal Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě dohod o provedení práce pode... a tam mám tři položky:
a) Úhrn zúčtovaných příjmů ze závislé činnosti 26 722 Kč
b) Z ř. 1 příjmy vyplacené nebo obdržené do 31. ledna 2018 26 722 Kč
c) Úhrn skutečně sražené daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů uvedených na ř. 2 4015 Kč

Když teď koukám na DP, znejistěl jsem u ř. 32 "Úhrn povinného pojistného podle paragrafu 6 odst. 12 zákona". Bude tam 0, nebo se to nějak vypočítává z a/b/c výše?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bod a) je do řádku 31

bod b) ignoruješ

bod c) do řádku 32

bod "základ daně" do řádku 36a

Řádek 32, 36, 37, 39-42, 45, 54-57 jsou šedivé, tudíž se vypočítávají

quartz
hodnocení

Co má sražená daň společného s povinným pojistným...?

Máš pravdu, je to nějaké nejasné. Já to bral podle svého DP a na dokladu od zaměstnavatele máme ty řádky v příslušném pořadí a pojmenované přesně podle toho co je na DP. To co napsal on jsem na DP nenašel, takže bych být jím zvedl telefon a zeptal se na jejich účtárně kterému řádku to odpovídá. To samozřejmě nic nemění na tom, že řádek 32 je vypočítávaný a tak se do něj nic psát nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]