Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název písně

Od: pesseveze odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, nevím název této písničky pomůžete mi?
Předem díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

historicanflux
hodnocení

2x
Aktualne mi nejde video prehrat. [b]Jak lze najit jmeno pisne podle textu-rytmu:[/b]
Kdyz jsem hledal nazvy pisni, co si pamatuji v mladi, tak jsem zadal do Googlu nejakou vetu, co se v textu vyskytuje. Cim netypictejsi veta, tim lepe. Dulezite je dat danou frazi (nemusi to byt nutne veta) do uvozovek. Pak vyhledavac hleda frazi jako celek.
Sranda byla, kdyz jsem si z dectvi nepamatoval text presne a zkousel jsem ruzne moznosti. V Cestine je to jednodusii (malo Ceskeho textu na webu ve srovnani s Anglictinou, rozmatity jazyk). V Anglictine to muze byt slozitejsi (hodne textu, podobne fraze). Metoda nejspis funguje v jakemkoliv jazyce (teda Cinstinu bych testovat nechtel), jen je potreba vedet, jak danou frazi napsat (nektere reci se pisi jinak nez ctou, a to vyrazne, nemluve o jinych pismech, nez Latince).
Pro uzivatele smartphonu (spehovacich zarizeni) - kdysi na plese hrala jedna pisen a zeptal jsem se kamarada, zda nevi, o co jde. Nevedel, ale vytahnul smartphone a nejaka, tusim Androidi aplikace umi z hrajici hudby prez mikrofon tusim analyzovat rytmus-noty a najit jmeno pisne z databaze, nejspis maji databazi pisni (noty, midi) na internetu v cloudu, tedy ne fyzicky v telefonu.
pesseveze
hodnocení

Děkuji za radu, ale je divné, že to nefunguje. U mě to pustit jde.
berger*

Ta aplikace je asi shazam,zkoušel jsem,nenašel nic. V tom videu je autor i název písně,google nic jiného nenašel,takže bych řekl,že to je samodomo počin...

lmgify

Taky mi to nešlo přehrát. Po kliknutí vpravo dole na "Otevřít v Youtube" už mi to fungovalo. *ee*

lmgify
hodnocení

2x

Vždyť to tam máš v popisu pod těmi videi:

Frame Missing - Love The Dogs

Frame Missing is the ambient/electronica project of Ant Davey ; musician and producer, based in Hebden Bridge and Manchester. (z jeho stránek )

Originál

Existuje i remix s názvem Insanity, který nevím, jak do toho zapadá. Pod videem jsou v popisu slova písničky.

pesseveze
hodnocení

Děkuju vám všem, já myslel, že love the dogs je název videa ale teď už to vím ^_^
lmgify

Z nějakého důvodu jsou na Youtube desítky verzí a remixů Nightcore - Insanity .

lmgify
hodnocení

2x

Ještě jsem trošku googloval a řekl bych, že situace je následující:

1. někdo vytvořil krátký film Love the dogs

2. Ant Davey (v rámci své jednočlenné skupiny/projektu Missing Frame) k tomu filmu napsal tu hudbu

3. člověk jménem CheezItsAreYummy tu hudbu pak ve filmu slyšel (?) a napsal k ní ta depresívní slova a pojmenoval skladbu Insanity (Šílenost)

4. člověk jménem Circus-p tato slova vzal, nacpal je to zpívajícího hlasového syntezátoru Vocaloid (možná v něm jen upravil to, co CheezItsAreYummy nazpíval)

5. Nightcore tuhle verzi vzali a mírně zrychlili. ("Nightcore"může být jen nesourodá skupina lidí nebo jen program, zrychlující populární písničky). Z nějakého důvodu tuto verzi používá hodně videí s obrázkem manga/anime a creepypasta.

6. frost tuto verzi nějak remixoval

7. nějaký student vytvořil tu animaci se skutečnými příběhy britských závodních chrtů (možná to může být ten původní krátký film Love The Dogs?) a někdo to smíchal s Nightcore verzí skladby obsahující i slova?

Možná je ale všechno jinak. Moc toho najít nejde a každý další přebíratel skladby ztrací pochopení pravého původu písničky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]