Nejste přihlášen/a.
Protože byli, jsou a budou vždycky dobří obchodníci.
Pan Novák jel s panem Roubíčkem vlakem, cesta trvala kapku dýl, takže když se schylovalo k poledni a byl čas najíst se, pana Nováka napadlo zeptat se: "Pane Roubíček, čím to je, že vy Židi jste tak chytří?"
Roubíček se ošívá, dělá drahoty, že to nemůže říct, a zatímco Novák furt z něj páčí to tajemství židovského intelektu, si vytahuje oběd, má uzenáče, a povídá: "Že jsou to voni, pane Novák, tak jim to řeknu. Je to díky rybím hlavám."
Novák vyvalí oči a užasle se ptá: "Díky rybím hlavám? A neprodáte mi nějakou?"
Roubíček se zamyslí, a povídá: "Dobře, když mi dají stovku, tak jsou obě dvě, co tu mám, jejich."
Obchod je uzavřen, Roubíček pořádá teď už bezhlavé uzenáče, zatímco Novák obrací hlavy v rukou a ptá se: "Pane Roubíček, co vlastně stály ty uzenáče?"
"Deset korun. Oba."
Novák zbledne: "Tak vy jste mi prodal za takový šílený peníze dvě hlavy, když dva celé uzenáče stojí DESET korun? Vždyť to není k žrádlu!"
Roubíček se jen usměje: "No viděj, jak to účinkuje? A to ještě neochutnal!"
Dobrý den, Židé platí za dobré obchodníky, kteří umí levně koupit, draho prodat, zbytečně neutrácet a majetek hromadit. Ovšem, nelze to uplatnit univerzálně na každého z nich, stejně jako není každý Skot skrblík, každý Polák kšeftař a každý Čech Švejk. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.