Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bytu po rodičích - jak to bude?

Od: gawca* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rodiče převedli družstevní byt na mou sestru( prý dvě sestry nemohou být majitelkami druž. bytu)

s tím, že až zemřou, tak po prodeji bytu se se mnou sestra rozdělí napůl. Smlouvu jsem podepsala

ale nezdá se mi klauzale " Nabyvatalka se zavazuje, že pokud někdy v budoucnu úplatně převede práva

a povinnosti na jinou osobu ..." Mám neblahý pocit, že sestra menusí byt vůbec prodat. Také nevím,

jak by se řešil podíl pokud by zemřela i sestra. Její děti by mě vyplatili polovinou? A pokud bych zemřela

já, zdědili by něco moje děti?

Budu vděčná za jakoukoliv radu

Gawča

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Majitelem družstevního bytu je družstvo.Pokud je byt v převodu,můžou být spoluuživateli - nájemci i dva sourozenci,stejně jako dva manželé.Musí se ovšem stát oba členy družstva .Pokud bude byt jeden z nájemců užívat,druhému musí platit polovinu náladů na bydlení.Při převodu do vlastnictví se stanou oba spoluvlastníky.Tak by to bylo poctivé dělení.Pokud si totiž sestra zažádá o převod do vlastnictví a zaregistruje byt na své jméno na katastru nemovitostí,pak spláčete nad výdělkem,takových případů mezi sourozenci je hodně.

JABRAKA

martini*
hodnocení

0x

Ta formulace je skutečně taková, že vaše sestra není povinna byt prodat. A domnívám se, že v případě její smrti nemáte na nic nárok a ani vaše děti. Sepisoval tu smlouvu právník? Záleží na vás, jak si chcete dělat zle v rodině, ale nebylo to zrovně spravedlivé řešení.

celp*
hodnocení

0x

Gawčo a co teď.Podepsala jste podrázek od rodiny.Když spravedlivě,tak na polovic.Pokuste se z nova a rozumně.A co rodiče?Připadá jim to spravedlivé.

bozena*
hodnocení

0x

Měla jste se poradit s někým,kdo má s tímto alespon minimální zkušenost.Tím,že jste to podepsala,jste se nenávratně zřekla veškerého majetku,prodeje,dědění atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]