Nejste přihlášen/a.
Očekávala bych, že pokud se má dotyčný ozvat po víkendu, tak to bude v pondělí, nejpozději v úterý.
Jestli to byl partner na jednu noc, znamená to, že už se neozve.
Pak to znamená, že v době pondělí-pátek se ozve... následné dny po právě ukončeném víkendu.
Líbí se mi, jak to tu umí lidé krásně rozvést... ![]()
"Po víkendu" není přesný termín. Je to úplně stejné, jako když někdo řekne: přivezu to zítra, stavím se odpoledne... Je to termín, který nabízí jistou volnost, neurčuje přesný čas. Také snídáme ráno, ale jeden v sedm, druhý o půl šesté, další má ráno až v devět. Z mého pohledu termín "po víkendu" znamená pondělí (a úterý s přimhouřením oka). Také to používám, ale většinou pak dodám, že upřesním později. Ovšem co znamená to "později"...![]()
M.
Ja to chápu jako "co přesně znamená po víkendu". Tedy je v dotazu špatný slovosled. Pochybuju, že by někdo někomu řekl, že zavolá "přesně po víkendu". To už je vhodnější slovo hned, ne přesně. Ale je to prašť jak uhoď a na tuto hodinu moc hluboká úvaha (tedy aspoň pro mě). ![]()
72mono, jestli to chápu správně, tak se zde neřeší, co znamená "po víkendu", ale "přesně po víkendu".
Lépe řečeno, bůh ví, jestli to tak tazatel myslel, ale odpovědi jsou na otázku: Co znamená "přesně po víkendu".
@elane no spis mi to dle zpusobu psani prijde jako spatny slovosled... tzn. usuzuju, ze spravne zadani je: Co presne znamena po vikendu? Co presne znamena, ze se nekdo ozve po vikendu, pondeli? utery?
Asi se ji ma ozvat nejaky muz a nebo treba vysledky prijimaciho pohovoru atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.