Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená přesně po víkendu?

Od: anna7* odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, co znamená přesně po víkendu že se někdo ozve? Třeba hned v pondělí? Nebo to může být i úterý . Středa je prostředek týdne . Takže spíš asi pondělí úterý ne .
Co myslíte?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

to same jako po obede, jen v radu dni

elane
hodnocení

1x

Tak mě napadá, že otázka asi měla znít: Co přesně znamená: po víkendu?

Význam je sice trochu jiný, ale odpověď vyjde skoro nastejno.

Prostě se dotyčný/á ozve třeba hned v pondělí nebo v úterý nebo ve středu, nebo kdykoli potom. Ale rozhodně ne o víkendu.

hodnocení

1x

Očekávala bych, že pokud se má dotyčný ozvat po víkendu, tak to bude v pondělí, nejpozději v úterý.

aha, tak to třeba mne by nenapadlo. pro mne po víkendu znamená kdykoli po víkendu (neboli teď mám volný víkend a nehodlám se ničím zabývat, ozvu se až někdy později). tedy klidně až v pátek. v pondělí, nejpozději úterý, bych volala/očekávala volání, kdyby to mělo být hned po víkendu.

hodnocení

0x

Jestli to byl partner na jednu noc, znamená to, že už se neozve.

doplněno 31.03.19 18:20:

Pak to znamená, že v době pondělí-pátek se ozve... následné dny po právě ukončeném víkendu.

anna7*
hodnocení

Nene. Nejde o tuhle situaci.

hodnocení

0x

Jo, jak bylo napsáno, taková nepřesná formulace znamená, že dotyčný se už nikdy neozve a nedokáže to říct na plnou hubu.

taky bych to tak nějak viděl... normální člověk řekne "v pondělí zavolám"

joudic*

@mikihans ja to treba bezne pouzivam, kdyz myslim nekdy na zacatku tydne, copak ja vim, jestli v pondeli budu mit cas? ;)

hodnocení

0x

Klidně hned v neděli večer, až se z víkendu vrátí - nebo kdovíkdy, pokud neupřesní po kterém víkendu ;)

hodnocení

0x

Přesně po víkendu = pondělí.

Co je toto za stupidní výraz? *bzum*

hodnocení

0x

Mělo by to být zřejmě v pondělí, ale pro někoho je to třeba doba do dalšího víkendu. :)

hodnocení

0x

"Přesně po víkendu" by mohlo znamenat "některý týden po neděli", nebo "až naprší a uschne".

72mona3*
hodnocení

0x

Líbí se mi, jak to tu umí lidé krásně rozvést... :)

"Po víkendu" není přesný termín. Je to úplně stejné, jako když někdo řekne: přivezu to zítra, stavím se odpoledne... Je to termín, který nabízí jistou volnost, neurčuje přesný čas. Také snídáme ráno, ale jeden v sedm, druhý o půl šesté, další má ráno až v devět. Z mého pohledu termín "po víkendu" znamená pondělí (a úterý s přimhouřením oka). Také to používám, ale většinou pak dodám, že upřesním později. Ovšem co znamená to "později"...*zmateny*

*frajer* M.

doplněno 31.03.19 23:37:

Ja to chápu jako "co přesně znamená po víkendu". Tedy je v dotazu špatný slovosled. Pochybuju, že by někdo někomu řekl, že zavolá "přesně po víkendu". To už je vhodnější slovo hned, ne přesně. Ale je to prašť jak uhoď a na tuto hodinu moc hluboká úvaha (tedy aspoň pro mě). ;)

elane

72mono, jestli to chápu správně, tak se zde neřeší, co znamená "po víkendu", ale "přesně po víkendu".

Lépe řečeno, bůh ví, jestli to tak tazatel myslel, ale odpovědi jsou na otázku: Co znamená "přesně po víkendu".

joudic*

@elane no spis mi to dle zpusobu psani prijde jako spatny slovosled... tzn. usuzuju, ze spravne zadani je: Co presne znamena po vikendu? Co presne znamena, ze se nekdo ozve po vikendu, pondeli? utery?

Asi se ji ma ozvat nejaky muz a nebo treba vysledky prijimaciho pohovoru atd

elane

joudic: přesně tak, myslím si totéž. Viz můj příspěvěk výše ve 22:49.

joudic*

aha, nevsim jsem si a sel rovnou po nejnovejsi odpovedi

host
hodnocení

0x

vylučovací metodou: nebude to tento týden, ale až příští, až po neděli,

hodnocení

0x

To se musíš zeptat toho, kdo to vyslovil. Co tím myslel.

hodnocení

0x

Matematicky je to zleva uzavřený interval pondělí,nekonečno

Tento server nějak nechce zobrazovat interval ;)

jenda2*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Co mají s dotazem společného učitelé a jejich platy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]