Nejste přihlášen/a.
Neznám ochotnou účetní v zaměstnání, která by se s vaším OSVČ piplala... každá raději dá papír o příjmech od zaměstnavatele a vy si podáte OSVČ daňové, k němu bude příloha od zaměstnavatele...
Účetní v zaměstnání se podnikání tazatele vůbec netýká , proč by mu měla dělat daňové přiznání z jeho podnikání? Jedině kdyby si ji na to "najal " snad.
Účetní v zaměstnání provádí roční zúčtování daně z příjmů, a to těm zaměstnancům, kteří splňují podmínky - např. nemají další souběžné pracovní poměry, neprovozují živnost, nemají jiné příjmy vyšší než 6 tis kč atd... Ostatní jsou povinni podat si daňové přiznání sami.
Zde :
si stáhněte formulář, je interaktivní - vyplníte, co je potřeba, ostatní se dopočítá "samo". V účtárně jste měl dostat lístek, kde jsou vaše údaje (příjmy, odvedené daně atd.) ze zaměstnání.
Asi byste to měl udělat hned v pondělí!
"Lístkem" patrně míníte potvrzeni o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně. Jestli zaměstnavatel tazateli provedl roční zúčtování daně z příjmu, neměl důvod mu potvrzení vystavit. O potvrzení musí tazatel zaměstnavatele požádat.
Poznámka: Odkaz nefunguje.
Ano, lístkem míním vámi zmíněné vyúčtování. Už jsem v důchodu, ale naše účetní nám ho vždycky dávala na začátku dalšího roku s tím, že ho máme uschovat, že je to důležité pro výpočet důchodu. Dávala nám ho ale jen ona, účetní před ní nikoliv (když jsem jí to říkala, tak prý, že se to musí). Za poslední rok, kdy jsem pracovala, jsem dostala dokonce lístky 3, protože tam byly nejasnosti s mým příjmem - špatně mi vypláceli přesčasy a já si úspěšně stěžovala), 2x opravovala a byla dost naštvaná a věřím, že kdyby nemusela, nic by mi nedala (já si stěžovala teda jenom 1x, ale kontrola přišla ještě na něco dalšího).
Ten odkaz mě mrzí, zkusím znovu: idnes.cz/...
Sice jsem ho zkoušela a prohlížeč mi ho otevřel, ale možná to mělo něco společného s automat. dokončováním adresy, fakt nevím, prostě jsem si teď dala pozor ... stejně to vypadá stejně - OMLOUVÁM SE .
Pokud zaměstnavatel podal přiznání bez vašeho příjmu z podnikání, musíte podat OPRAVNÉ DAŇOVÉ PŘIZNÁNÍ., kde uvedete vše dohromady, zaměstnání i podnikání.
Zaměstnavatel za něj daňové přiznání nepodal, maximálně provedl roční zúčtování daně z příjmu. (Nepůjde o opravné daňové přiznání.)
Půjde o opravné daňové přiznání. Při ročním zůčtovaní daní zaměstnavatelem bude mu vyplacen přeplatek daní ve výplatě. Při řádném daň. přiznání by si přeplatek odečetl podruhé. Už jste někdy dělala opravné daňové přiznání ? I na tento případ se tam pamatuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.