Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou ty vazy natržené? Bude potřeba operace?

Od: danda* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, dne 15.03. jsem spadla, když jsem na lyžích sjížděla modrý, trochu prudší kopec. Při pádu jsem slyšela rupnutí silnější než když se rozlomí vlašský ořech.
Dnes jsou to dva týdny od pádu. Koleno je nateklé a bolí, když ho chci napnout (ve stoje i vleže) a úplně pokrčit. Kvůli tomu, že musím chodit do školy, tak mě začaly bolet postranní šlachy a lýtko, protože špatně dopadám na nohu (nemůžu se na ni postavit, aby byla rovně, dopadám na špičku). V neděli, 17.03. jsme byli na rentgenovém vyšetření, kde nám pověděli, že kost je v pořádku a doporučili nám za 10 dní jít k ortopedovi. Bohužel, všichni doktoři, v našem okolí už jsou obsazení a volný termín je až na červen. Tímto bych se Vás chtěla zeptat na tyto věci: první je, jestli s těmi šlachami mám jít k ortopedovi, k traumatologii nebo ještě k někomu jinému (tohle bych chtěla vědět jen pro ujasnění, jestli vůbec jdu k správnému doktorovi ), poté jestli neznáte nějakého dobrého ortopeda (doktora), který má volno a dokázal by mi relativně rychle (do 14 dní) pomoct. A ještě, pokud se někdo vyznáte, bych chtěla vědět, jestli bude potřeba operace (jen tak, abych věděla.. samozřejmě vím, že konečný verdikt stanoví jen doktor, ale i tak bych to ráda věděla..). Děkuji za vaši trpělivost při čtení a za vaši odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Dando,

bez vyšetření (a to přes internet nikdo neumí) Vám nikdo neřekne, v čem spočívá Váš problém, a tedy ani to, jestli bude potřebná operace.

Vím, že jsou u odborných lékařů dlouhé objednací termíny, ale toto mi přijde jako akutní případ. Nedalo by se to zkusit "popohnat"?

Ohledně výběru lékaře se poraďte s praktickým lékařem, můžete se zkusit obrátit i na svou zdravotní pojišťovnu, aby Vám doporučila někoho, kdo by Vás mohl vzít dříve.

hodnocení

1x

Dobrý den. I kdyby někdo znal dobrého ortopeda, k čemu by Vám bylo doporučení od někoho z "Horní Dolní" pokud jste z opačného konce republiky? O tomto problému komunikujte se svým lékařem, pokud je vyšetření akutní, měl by Vám v tomto pomoci.

hodnocení

0x

Chybí základní údaj...kde bydlíte? Pak se dá poradit lékař, který vás vezme hned.

danda*
Bydlím v Praze a ještě mi nebylo 18 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]