Nejste přihlášen/a.
Sháněli jste dlouho svého stomatologa/zubaře? Jak, za jak dlouho a v jaké vzdálenosti od bydliště se Vám to povedlo?
Pomohla Vám zdravotní pojišťovna?
Moje zubařka odešla v 7O.letech do důchodu. Napsala jsem dotaz pojišťovně, který nejbližší zubař bere nové pacienty, Odpověděli, uvedli jednoho jediného, veřejnou dopravou naprosto nedostupného. Musela jsem si proto poradit sama. Našla jsem až v krajském městě, takže jedna cesta k zubaři mi trvá 1 hodinu vlakem a další půl hodinu přesun a cesta MHD. V zimě a s vytrženým zubem je to "chuťovka". S nostalgií vzpomínám na závodní zubařku, ošetření v pracovní době a cesta za ní 1minutu přes dvůr, ošetření zdarma. No, je zkrátka jiná doba ! Dříve jsem se bála bolesti, dnes počítám, zda mě po návštěvě zubaře zbudou alespoň nějaké peníze.
Hned, ale ze známosti. 30 km - stěhovat ordinaci kvůli mně nechce :D
Bez známostí to je problém, dobří zubaři mají plno. Ostatně to i ti špatní... Kdo nenajde musí k privátním, sice za dost peněz, ale pořád výrazně levnější než třeba ve Švýcarsku..
Zubařů je dost. Problém je, že lidé nechtějí za péči platit, takže si buď dobrovolně nechají chrup vyhnít nebo se radši táhnou přes půl republiky někam, kde se neplatí. A jestli takový zubař přibírá, tak to asi bude pěkný řezník. Zvláštní, kolik lidí odmítá platit za něco tak důležitého, jako jsou zuby. Jako by je ten doktor měl okrást. Zato nehty nebo salony pro psy, to problém není.
v Praze no problem, jinde bohuzel, samozrejme platim za kazdou plombu, ale mam krasne bile vsechny zuby.. ne cerne amalgamove a za to si rad priplatim. Mala plombicka cca 400, normalni 600 a velka oprava zubu 1000, mam ji uz nejmin 15 let a jsem nadseny a chodim tam velmi rad, vrta opatrne, zadna reznice a s extrakci zlomene 1cky pred rovnatky jsem ji i pomahal :D Za zadnou cenu jsem nechtel jet uz napichany do Dejvic (navic uz jsem tam jednou byl a ne diky uz nikdy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.