Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrá smlouva o pronájmu bytu

Od: leri® odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Chtěla bych pronajímat dlouhodobě byt. Co má obsahovat správná smlouva o pronájmu? Jde mi o to riziko, když nájemce přestane platit. Vím, bere se jednoměsíční kauce. Ale jak zabezpečit, aby se při neplacení nájmu nájemce vystěhoval? Aby právo bylo na straně pronajímatele? Co napsat do smlouvy a musí být smlouva ověřena notářsky?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pronajímám byty, mám několik smluv od různých právníků.

Co má obsahovat správná smlouva o pronájmu? *** to se různí, nikdy Vás smlouva neochrání před neplatiči.
riziko, když nájemce přestane platit***Ano, to je riziko, které nelze předvídat. Někdy i po několika letech se placení zhorší..

Ale jak zabezpečit, aby se při neplacení nájmu nájemce vystěhoval*** nelze to zabezpečit.

Aby právo bylo na straně pronajímatele***Změnit občanský zákoník.

musí být smlouva ověřena notářsky?*** Nemusí být ověřené, nic to neřeší.

bere se jednoměsíční kauce***můžete vzít i vyšší jistotu, třeba 3x nájem+služby, ale ani to Vás neochrání před nájemníkem, který v tom umí chodit.

Neplatičů mám jen minimum, přesněji, jen se občas opozdí s nájemem, třeba den, jiný týden, s jiným si domluvím do příštího nájmu. Někteří hold musí skončit.

Vše je o lidech, jak nájemnících, tak i majitelích.

baba1
hodnocení

2x

Nejhorší způsob jak vydělat nějakou korunu je pronájem. V Praze u nás v ulici bydlí plno majielů činž. vil a ani jeden nepronajímá i když je plno pěkných bytů volných. Radši se každý uskrovní, než se handrkovat s nájemníkem. Zkušenosti máme bohužel velmi špatné.

nejsou všichni špatní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]