Nejste přihlášen/a.
Hezký den, měla bych otázku. Dlouho se věnuji malování, ale chtěla bych se zlepšovat, hlavně chci začít s portréty. Myslíte, že se vyplatí zaplatit si nějaký výtvarný kurz, aby mě tam naučili alespoň základy, nebo se to dá zvládnout doma bez kurzů? Mám pocit, že pokud mi nikdo neukáže jak na to, tak se to nedá naučit jen tak samo od sebe, ne..?
Díky.
Můžete být i samouk, ale naptř. portrét je dosti těžká disciplina, něco si o tom naštudujte, protože jsou tam určitá pravidla Ruka je potřeba denně procvičovat, dobré je na kresbě tř. zmačkaného papíru. Portrét se nikdy nedělá v životní velikosti, ale vždy o trošku menší.
Určitě vyplatil. Je to jako se vším přestože lidé nadaní jsou, že netřeba vždy rady. Naučí vás techniky, dají tipy jak na to. různé doporučující rady. Jako samouk na to nepřijdete a nebo to bude dlouho trvat než zjistíte, že tohle je nejlépe udělat tak jiné onak. Ovšem vedoucí kurzu musí být na úrovni, s patřičnou výtvarnou školou.
Pořádají se kurzy Kreslení pravou m/.... Není to tak drahé, bývají víkendové, takže suprové strávení volného času, jeden jsem absolvovala a byla jsem nadšená. Najednou jsem viděla všechny ty linie, vrásky, světlo a stín, které mi do té doby vůbec nic neříkaly. Zkusím sem vložit potrét, který jsem nakreslila v základním kurzu Tužka druhý den.(Poznáte-li, kdo je na portrétu, máte ode mě pomyslný bod )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.