Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jakým způsobem se řeší situace spojené se smrtí a nárokováním pojistek, atd.? Příklad - já a žena jsme pojištěni a stane se nehoda, při které oba zemřeme.
Jakým způsobem se pozůstalí dozvědí, kde všude jsem byl pojištěn a kde všude mají nárokovat? Jakým způsobem se řeší doplacení úvěrů, které se v té době platí a které by pozůstalí mohli zaplatit z pojistného? Prostě všeobecně, jak se řeší tyto věci, na které je člověk pojištěn? Aby se pak nestalo, že pozůstalí nebudou o ničem vědět a budou muset dluhy platit ze svého..
@babajaga - Ono je těžké seznamovat děti třeba s případnou smrtí rodčů.
Patří to k životu - i když si to nechceme připustit.
Jedno z mých dětí má u sebe obálku typu "kdyby něco" - nejen pro případ nejhorší, ale i pro situaci, kdybych už nebyla při zdravém rozumu například - a nijak se nebránilo jejímu převzetí.
Děti jsou zatím moc malé (4,5 a 1,5 roku). Takže jediné řešení je pouze něco ve stylu vytištěný seznam pojistek, atd.? Anebo je i nějaká jiná možnost? Např. seznam v závěti, notář, nevím..
Protože mi přijde, že takový seznam není úplně běžná věc a pojišťovny podle mě dost "ušetří" na tom, že nikdo z pozůstalých se to nedozví.
Ono je těžké seznamovat děti třeba s případnou smrtí rodčů. Špatně se to poslouchá.
Za sebe: napsala bych papír, jaké máme pojistky, na co, čísla...případně akcie, dluhopisy...Nakonec třeba i ty úvěry. Oběma manžely podepsat. Dala bych to někam do krabice k dokladům, pak to děti najdou a zařídí se podle toho. A nebudou muset nic hledat. Navíc to bude všechno sepsáno, při pouhém rozhovoru by se na leccos mohlo zapomenout.
Když se nic nestane (což vám přeji), vždycky za čas (rok i dva), ten soupis obnovit. Z úvěru bude už další část uhrazena, bude se to měnit. A tak pořád dědici budou v obraze. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.