Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nic mě nebaví - jak se z toho dostat?

Od: verny odpovědí: 31 změna:

Poslední dobou se v sobě nevyznám a cítím se špatně (psychicky.) .

Nic mě nebaví. Chtěl bych najít něco co by mě bavilo, naplňovalo a mohl bych se tomu plně věnovat. Nějaký smysl života. Ale vůbec nevím jak na to. Jako kdyby asi ani nic takového nebylo.

Rodina na h.. - otec alkoholik. Chodím do školy která mě vůbec nebaví a jen tam přežívám. Mám sociální fóbii a díky ní se cítím sám jelikož nemám žádné friends ani si nemůžu najít holku (a to mi je 19 - no i když možná se tomu ani nedivím).

Věnuji se sice pc, ale to ani nevím nějak proč. Chtěl bych se toho nějak zbavit jelikož jsem na tom asi závislý, jelikož celé dny nedělám nic jiného (i když není co). Taky jsem se poslední dobou začal doučovat angličtinu což mě bavilo, ale už mě to nějak přestává zajímat jelikož mi to přijde k ničemu když do ciziny se moc nechystám.

K tomu ještě ta soc. fóbie. Ono nemám problém zajít ven, do obchodu i když se cítím nejistý, ale moc ven nechodím jelikož není důvod kam. Nejvíce mi vadí větší kolektivy jako ve škole, když se sejde rodina (vzdálenější) a je tam moc lidí atd.

Jak najít sám sebe a být konečně šťastný a spokojený.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

2x

Já bych řekla ,že na takové stavy je nejlepší manuální smysuplná práce.

Osobně také nemám ráda větší množství lidí,společnost nevyhledávám.Nicméně absolutně se izolovat nejde.Píšeš,že není co dělat.Tady se jistě velmi mýlíš.Rozhlédni se kolem sebe.

Možná si nejdříve vygruntuješ pokoj,uklidíš skříně.Pak vyjdi ven,neboj,nikdo tě nekousne.Odházet sníh před domem?Není v okolí nějaká charitativní organizace?Možná kdybys viděl pár lidí,kteří opravdu potřebují pomoc -třeba i tu tvoji,začaly by ti tvoje starosti a vlastně stavy nudy připadat malicherné(?)hm?

pt®

Podobný problém: PT /stařenka/

poradte.cz/...

arimas*

souhlas! moje slova ... bod! pouze dodam ... jak budes prochazet zivotem tak se budes poznavat a pak budes vedet co je tvuj smysl zivota. nekdo na to prijde brzy v mladi nekdo az pozdeji . a jeste dodam jeden dulezity fakt a to : muzes byt velice vdecny za to si uvedomujes ze styl tveho taty neni ten nejlepsi a hlavne ze ses nedal na tu samou stezku. pravdepodobne taky stoprocentne vis ze tudy jit nechces a to uz je samo o sobe hodne dobry zacatek. sposta mladych na tvem miste ze zoufalstvi sahne po alkoholu a to je pak opravdu smutny. zacni se vnimat poslouchej svoje pocity a brzy se ti naskytnou uzasne prilezitosti . ale zacala bych presne tak jako uvadi pisatelka Im ... to opravdu funguje a od toho se urcite odpichnes! drzim palce.

verny
hodnocení

Jasně, uvědomovat si to uvědomuji a tudy bych jít fakt nechtěl. Chtěl bych žít normální život, mít dobrý výdělek peněz, mít rodinu a ženu kterou bych měl rád, jenže zde je právě jeden problém. Bojím se, že toto je pro mě nemožné. Díky (asi) sociální fóbii si nejsem schopen nikoho najít a vzhledem k tomu, že je mi 19, tak jsem ještě neměl žádnou holku, což asi není normální. Taky vzhledem k tomu, že jsem nikdy neměl otce tak mám strach, že nebudu vědět co to je, nebudu vědět jak se chovat, nebudu umět být sám otcem protože nebudu vědět jak se chovat k ženě, dětem, protože jsem to prostě nezažil...:( Prostě jak se říká "Jaký otec, takový syn".

To, že jsem nesáhl po alkoholu je možná tím, že jsem si k němu získal menší odstup, nebo jsem si na něj asi nezvykl jelikož nechodím se nikam bavit jako jiní mladí lidé, protože tak moc lidí po kupě nesnesu. Je fakt, že když se něco slaví nebo tak, tak si dám, ale nijak to nepřeháním. I když občas jsem měl takové deprese že bych se rád ožral abych na všechno zapomněl a měl pokoj, občas dokonce byly i nějaké myšlenky na sebevraždu ale na to asi nemám.

Momentálně přemýšlím, jak se z toho dostat, chtěl bych vypadnou pryč a mít konečně pokoj...

OK zkus si najit nejaky koniček který ti přatele najde :) to by taky mohlo pomoct :) co třeba geocaching? (viz. geocaching.cz ) staci ti mobil s GPS (nebo externim bluetooth modulem) probehnes se po venku nekam kam by ses normalne nepodival ... pak zajdes na event poznas hromadu novych lidi :) treba i prvni lasku... Taky nemam tatu od 6 let ... a taky ziju... proste nekam vyraž a NEPŘEŽIVEJ ale užíj si ten život... na socialní fobii se vyprdni.. taky nerad chodim mezi lidi,ale kdyz si najdes nejakej dobrej konicek tak najdes s nim i spousty pratel a zabavy.

arimas*

ale prosim te .. ja jsem uplne ten samy pripad.. prvniho kluka jsem mela az v 19 .(jsem povazovana ze pritazlivou osobu a nikdy jsem nouzi o zajem nemela) nejsem typ holky co chodi na diskoteky nemam rada spolecnost lidi hlavne ne kdyz je jich moc. v pritomnosti sveho tehdejsiho kluka jsem byla cela nesva a nemohla jsem se ani napit vody jak mi bylo trapne.. bala jsem se dokonce i najist hahahaha .. proste uplne silena osoba. zacinala jsem si myslet ze jsem ztraceny pripad. kamarady jsem si nikdy nepestovala protoze jsem byla jina . No ale jedno jsem vedela a to ze jednoho dne prijde ten PRAVY a predstavovala jsem si jaky to bude UPLNE PERFEKTNI A jak ja budu moct byt sama sebou ze budu stastna atd atd. (a taky se to stalo , velice necekane a nevsedne ALE STALO SE TO A JE TO PRESNE TAK JAK JSEM SI TO PREDSTAVOVALA)

Ty rikas ze nebudes vedet jak byt otcem jak se chovat k zene a podobne ALE PROBOHA ja to taky nevedela ale od toho mas ZIVOT a behem zivota se CLOVEK UCI! nikdo ucenej na svet nespad! VSECHNO CIM V ZIVOTE PROCHAZIS JE SKOLA! Vsechno ma svuj cas a nejde nic uspechat . pokud mas svoji vyvolenou potkat az ve svych 50 tak holt do te doby se budes ucit (zivotem) a az ji potkas tak budes vedet presne co a jak mas delat! NIC NENI JEN TAK PRO SRADNU KRALIKUM .. vsechno ma v zivote svuj rad i smysl. Nikde neni psano ze v 19 letech musi kazdy uz mit jeden vztah za sebou! KLIDEK! To prijde v ten pravy cas pro tebe. Kazdy jsme individualni osobnost a kazdy mame jinou cestu po ktere pujdeme . ale smysl te cesty je jediny A TO UCIT SE A RUST NA DUCHU! Po tom prijdou i materialni uspechy ale vsechno jde po porade. Nejde preskocit uroven! Hlavne na utrapach se clovek uci a pozna sam sebe!

mimochodem zadna droga mekka ani tvrda ti v tomto nepomuze spise ti vsechno 10 krat zhorsi ...

doplněno 15.03.10 12:10:

odpoved byla pro tazatele ...

apostol*
hodnocení

0x

Znám Někoho, kdo ti opravdu může pomoci. Zachránil už spoustu lidí (včetně mě) i z horší situace a poradí si i s tvými problémy, pokud Mu to umožníš. Napiš, odkud jsi.

sebod*

Apoštole, nesnaž se tu ulovit dušičky. Nech ty lidi žít v REÁLNÉM světě, i když je to někdy těžké. Když vidím ty Tvé soukmenovce, jak chodí dům od domu i s malými dětmi a snaží se nás ostatní PROBUDIT, tak je mi z toho nanic. Lituji ty děti, které místo aby si hrály, jsou takto zneužívány.

apostol*

Soudíš, co neznáš, a hlavně - pleteš si pojmy. Chození po domech nemá NIC společného se skutečným smysluplným životem v osobním vztahu s Bohem. Napřed TOHLE poznej a pak zkus mluvit!

edith*
hodnocení

0x

Cau, koukam ze nejsem jedina, kdo ma takovy problem.Tedy alespon trochu. Podle me mas proste depresse a nic z tehlech rad ti nepomuze. Touzis, ale nemas silu? Uz se tesim, az me tady vsichni odsoudi za moji radu. Je to totiz rada nerada. Jestli mas depresse, zajdi si k cvokari, protoze ti napise super prasky, na dobrou naladu. Treba jednickovej neurol. Z vlastni zkusenosti- ano, funguje, ale jenom jestli stojis o umelou skvelou naladu... Na hovno. Jestli si chces pokecat o tom, jak jsme plni touhy po zazitcich ale nemame silu se k nicemu donutit, napis kontakt... *cert*

moxa*

Přesně tak, tohle asi vyřeší jedině odborník. Popisuješ přesně to, co osobně znám.

Takže psychoterapii a nenech se odradit tím, že třeba nenajdeš hned správného psychologa, hledej dál. Jestli je to na prášky, to se uvidí dle příčiny.

Nemusí to být endogenní deprese, takže léky nebudou možná potřeba.

apostol*

Pro psychology je to profgesní záležitost na základě jejich teoretických studií, ALE neznají skutečnou podstatu, takže jejich rady jsou spíš intelektuálního původu, než skutečně efektivní. Nejlépe pomůže TEN, kdo duši a jejím problémům skutečně rozumí. Znám Ho a přesvědčila jsem se o tom.

edith*

Taky bych si mohla založit sektu a tvrdit, že pomaham lidem.Haló, kdo chce být moje ovečka a odevzdá mi celou výplatu?

apostol*

Kde bereš tu drzost urážet, co neznáš? Fakt, že existují scestné sekty, tě vůbec neopravňuje házet všechny věřící do jednoho pytle s těmito bludaři! Jsi stejný pomatenec, jako oni - vlastně horší, když se tak aroganntně nad všechny povyšuješ! Tvoje naduté postoje NIC nezmění na faktu, že jediné řešení problémů v této diskusi je setkání s Bohem. Je snadnější popřít, že jsi člověk, než že On existuje a je takový, jak se dává poznat. Takže se vzpamatuj a seznam se s Ním, protože Jemu se vysmívat nemůžeš a přestaň si dělat iluze o tom, že neexistuje, nebo že se MU můžeš vyhnout ("obejít se bez Něj,..").

edith*

Chováš se přesně jako moje babička, když jí řeknu, že jí JEHOVISTI jenom okrádaj o peníze.Vsadim se, že jsi jedna/jeden z nich. Bůh...možná že existuje. Nesoudím. Ale jestli ano, tak na TEBE rozhodně sere. Podívej se na sebe, jak se chováš...rozhodně nejsi kresťan. Copak nevíš, že se máš chovat mírně a zdvořile? Copak nevíš, že ani Kristus se nebránil a nastavil druhou tvář? Sklop prosím tě pokorně oči a jdi dál.TY seš ztracen/á

apostol*

Pkora neznamená "držet hubu a krok", newchat si všechno líbit. Nepleť si pojmy! Vytrhuješ z kontextu a překrucuješ, jak se ti co hodí, ale vůlbec ničemu nerozumíš. Nesoudíš? Tak co jsou tvé výroky: "Podívej se na sebe, jak se chováš...rozhodně nejsi kresťan."? Nejsem Jehovista a tvoje babička by se měla z jejich spárů rychle dostat. Nevedou k Bohu, i když o Něm mluví. Stejně jako katolíci - neznají Ho osobně!

edith*

Tak to by me zajimalo, co seš ty.Amiš?

marenka*

Copak nevíš, že se máš chovat mírně a zdvořile? Copak nevíš, že ani Kristus se nebránil a nastavil druhou tvář? Sklop prosím tě pokorně oči a jdi dál.TY seš ztracen/á

Teda Edith, to je parádně napsané! *hej**palec*

pro Apoštola: shut up

apostol*

Mírnost a zdvořilost podle lidského a hlavně náboženského pojetí je pýcha. Mírně a pokorně se nechoval ani Ježíš, když konfrontoval náboženské S-vůdce a "uklízel" v chrámě! Sklopit pokorně oči podle Božího slova znamená hledět JEN na to, co říká On a nerespektovat odporující kecy lidí o okolností. Pokora znamená podřídit se autoritě Božího slova, NE držet hubu a krok a nechat lidi myslet si svý (zhoubný absurdní bezbožný bludy)!

anonym11*

Mne psycholog velice pomohl, takže bych ho rozhodně doporučil před NÍM.

BTW Tomáš Halík je - mimo jiné - vystudovaný psychlog a dělal i psychoterapeuta.

apostol*

To bylvtip, že? Pořádně stupidní! Co je to za pomatenost kohokoli a cokoli upřednostňovat přřed Bohem? Psycholog ti nevyřeší ten nejdůležitější životní problém a můžeš třeba celý život popírat,. že takový (TEN konkrétní) vůbec máš. Žádná psychologická rada nenahradí informace a instrukce od Boha tak nad Něj nikoho nepovyšuj a vyřeš TEN problém!

doplněno 08.06.10 16:40:

To patřilo anonymovi: psychologa, který "pomohl" doporučuje před Ním! TO je stupidní vtip!

marenka*

Apoštole, máš pravdu, tobě nepomůže psycholog, ale psychochirurg pořádnou lobotomií. Asi jediné řešení.

sebod*

Aoštele. Každý v sobě máme víru v COSI. Ať vědomě, nebo ukrytou někde hluboko v sobě a ani si to neuvědomujeme.Nevnucuj nám jen tu svoji, jako jedinou správnou. Čekat, že Bůh všechno vyřeší, je hloupost. Tazatel potřebuje odbornou pomoc. Takovou, po které se vrátí do normálního života. TVOJE víra je DEMAGOGIE. A ta vede jedině do pekla*cert*.

apostol*

Jo, každý máme v sobě víru v cosi.To je definice FAKTU, že každý člověk V´9, že Bůh existuje - ale snaží se hledat nějaké vlastní cesty a způsoby, jak k Němu, jak si od Něj něco zasloužit, ... nebo v horším případě sechtít bez Něj obejít. Tohle všechno vede dio pekla. Nenazýjev demagogií něc o podle svých názorů, když to neznáš z praxe (z osobního vztahu s Ním). Je to tvůj mylný názor a vede TAM. Kdybys měl odvahu, přesvědčil by ses o pravdivosti mých tvrzení sám. AL eono je pohodlnější povyšovat své názory.

Pardon, v čem má být ten vtip? Já prostě sdělil jistá fakta, bez jakéhokoli omentáře nebo pokusu o hodnocení; jen jsem doplnil "kromě jiného", jsa si vědom toho, že jsou to fakta vybraná.

Nebo to nebyla reakce na můj příspěvek, ale na příspěvek někoho jiného? Pouze špatně umístěná?

pt®

Tak si myslím, že tazatel už řešení našel, nebo ho šel hledat jinam. Když zde čte rady apoštola, tak raději odkvapil pro rozumné rady jinam. PT /stařenka/

apostol*

Jo, to patřilo anonymovi: Pyychologa, kterýž "pomohl" doporučoval před Ním! TO je opravdu stupidní vtip a svědčí o naprosté ignoranci.

apostol*

Vaše reakce jsou choromyslnými výplody, které svědčí o aroganci a pohrdání vším, co váš mozeček není schopnej pojmout. Tak napadáte, urážíte, kritizujete, co neznáte, a povyšujete své vychytralé zbabělé ego!

sebod*

Apoštole. Neztrácej tady s námi svůj drahocenný čas. Naše mozečky Tě opravdu nemůžou pochopit *zed*. Zkus jít kázat někam, kde Tvá slova padnou na úrodnou půdu. *andel*

Apostole(ko) Apostole(ko). To je dokonala schyzofrenie. Ty napadas a urazis uz i sam(a) sebe...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]