Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 výběrová řízení?

Od: hejhejhej odpovědí: 3 změna:
Mám takový dotaz. Nevím, jestli to patří do správné kategorie. Ráno jsem posílal různé životopisy do různých firem (fabriky) a dnes se mi už ozvaly dvě. Ta první je pro mě lepší, co se týče směn a platove - to mám domluvené výběrové řízení na středu. Ta druhá je taky dobrá, ale ta se mi líbí o něco míň. Volali mi, že mě chtějí vidět už zítra a já nevím, co mám dělat. Chtěl bych se podívat u obou dvou. Co mám zítra říct? Nechci, aby mě nevzali, ale chtěl bych se podívat i na tu první. V té první je ale zatím pouze výběrové řízení, takže nevím, jestli by mě tam vzali a kdybych třeba u druhé řekl, že u nich chci dělat a poté, co by mě vzali na první, tak bych šel tam a na tu druhou bych se vykašlal? Ale co když třeba u té první nevydržím dlouho a budu chtít jít zpátky k té druhé, ale nevezmou mě tam, protoze by na mě byli naštvání, že tam předtím odešel/odmítl? Jak se tyto věci řeší? Jsem celkem mladý, takže málo zkušeností :/

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

3x

Půjdeš do druhé (té horší). Na konci pohovoru řekneš, že už máš několik nabídek, chceš je porovnat a že se v příštích pár dnech pro jednu z nich rozhodneš a dáš jim vědět. To samé v té druhé. Nech si alespoň tak 2 dny na rozmyšlenou (nebo do ukončení výb.řízení v té lepší) a pak firmy obvolej ("rozhodl jsem se přijmout vaši nabídku", "nabídky od jiných firem byly lepší, proto jsem se rozhodl pracovat u jedné z nich.")

Jestli si nechceš zavírat dveře do té horší (jestli o tebe taky mají zájem), tak při závěrečném obvolávání budeš znít hezky, říkat o nich pěkné věci, dáš jim vědět, že téměř vyhráli a skoro až omluvně jim řekneš, že skončili těsně druzí: Nabízené podmínky v jedné jiné firmě byly pro mě o trošku lepší a proto jsem se nakonec rozhodl přijmout jejich nabídku. Přesto bych vám chtěl poděkovat za příležitost účastnit se výb.řízení a poznat vaši firmu. Byl jsem příjemně překvapen vaší nabídkou a určitě na ni budu pamatovat".

Když v první ve zkušební době skončíš, tak zavoláš do druhé (tomu stejnému člověku, kterému jsi volal to původní zdvořilé odmítnutí) a řekneš, že jsi tam před pár týdny dělal rozhovor, nakonec se těsně rozhodl pro jinou firmu, ale že některé věci, které slibovali při přijímání, se ukázaly jen jako nepodložené sliby a jsi z toho zklamaný, že bys stále ještě měl zájem přijmout jejich nabídku, jestli ta pozice XY je ještě pořád aktuální.

Buď tě pozvou znovu na nějaký pohovor nebo ti už nikdy nezavolají.

Životní rada: Neber práce u agentur a neber práci u firem, které provádí několikakolová vyhodnocovací výběrová řízení (assessment testy).

Škodovka právě vyplatila svým kmenovým zaměstnancům bonus 65 tisíc. Hádej, kolik dostali agenturní pracovníci? Přesně tak.

Hodně štěstí ! Dej vědět, jak jsi dopadl.

iz*
hodnocení

1x

Klidně můžete nastoupit do té firmy, která Vás přijme jako první.

V pracovní smlouvě si sjednejte zkušební dobu, během níž můžete zaměstnání ukončit ze dne na den. Kdybyste čekal na druhou firmu, nemusela by Vám vyjít ani jedna.

Pokud by se Vás ptali na možnost nástupu, uveďte některé datum po pohovoru u druhé firmy.

hodnocení

0x
LEpší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Holuba můžeš mít později. Takže okoukni to méně zajímavé, můžeš to tam rovnou zkusit a zároveň se zúčastni výběrového řízení v výhodnější firmě. Jen se tím hned NIKOMU nechlub, pokud to vyjde na lepším do doby, než Tě opravdu vezmou. Odejít ve zkušebce jde velmi rychle a jednoduše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]