Nejste přihlášen/a.
Nelze odpovědět jednoznačně. Termínem "vypíchnou oko" se většinou myslí proniknutí předmětu do prostoru očnice, nikoli propíchnutí bulvy samotné. Jak již bylo zde zmíněno uživatelem liska5, bulva je velice pevná, propíchnutí ale i rozříznutí je velmi obtížné je nutné mít ostrý nůž. A protože je oko uloženo pohyblivě, předmět po bulvě většinou sklouzne. Propíchnutí bulvy není však vyloučeno, ať už nehodou a nebo propíchnutím úmyslným. Vyloupnutí bulvy se většinou nazývá vydloubnutím např. "vydloubl si oko" nebo "vydloubali jim oči".
Já osobně na té otázce nevidím nic závadného, samotnou mě to taky zajímá a zajímalo mě to z obyčejné zvídavosti už dávno, to ještě nebyla Wikipedie,Poraďte ani inernet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.