Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypíchnutí oka

Od: lucie666 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, když si někdo vypíchne oko, vyteče mu nebo si vyloupne bulvu? :)
Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Vyteče sklivec a rozvrátí se čočka. Až budete kuchat kapra, tak si to zkuste. Bulva jde vydloubnout, ale je tuhá, jen tak nepraskne.

hodnocení

2x

Nelze odpovědět jednoznačně. Termínem "vypíchnou oko" se většinou myslí proniknutí předmětu do prostoru očnice, nikoli propíchnutí bulvy samotné. Jak již bylo zde zmíněno uživatelem liska5, bulva je velice pevná, propíchnutí ale i rozříznutí je velmi obtížné je nutné mít ostrý nůž. A protože je oko uloženo pohyblivě, předmět po bulvě většinou sklouzne. Propíchnutí bulvy není však vyloučeno, ať už nehodou a nebo propíchnutím úmyslným. Vyloupnutí bulvy se většinou nazývá vydloubnutím např. "vydloubl si oko" nebo "vydloubali jim oči".

houbes*
hodnocení

1x
A pročpak to chcete vědět?

Já osobně na té otázce nevidím nic závadného, samotnou mě to taky zajímá a zajímalo mě to z obyčejné zvídavosti už dávno, to ještě nebyla Wikipedie,Poraďte ani inernet.

liska5

To jsme si kdysi na cvíčka z biologie přinesli z jatek v láhvi od okurek kravské bulvy *hledam* , abychom je preparovali.*sok* Byli tací, co to nedali. *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]