Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych od Vás radu, jak by jste se v této chvíli zachovali. Pracuji jako barmanka v baru a včera jsem přišla jako host. Mezi personálem máme dobré vztahy a moc mě mrzí, co jsem včera udělala. Přišel za mnou kamarád, kterému je 17let, že mu kolegyně neprodala pití. Koupila jsem ho já a následně nás viděla, jak dávám napít kamarádovi. Příšerně se naštvala, že jsem jí zalhala a mne to nyní trápí. Kdyby přijela policie, byl by z toho problém, protože by ona zaplatila 10.000 za každou osobu, které je pod 18 a má v sobě alkohol.
Omluvila jsem se, ale chtěla bych kolegyni dokázat, že mě to opravdu trápí, co jsem udělala. Omluvit se jí musím znovu, to je samozřejmé, ale nechci to nechat jen tak. Napadá mě, koupit jí něco co má ráda, třeba i kytku, cokoliv. Svoji chybu si uvědomuji a ráda bych ji napravila.
Jak byste se zachovali Vy? Děkuji a přeji hezký zbytek dne. Teri
Kamarádka se pšírerně naštvala, že jste jí hodně shodila před tím puberťákem. I když se jí omluvíte, asi už mezi vámi zůstane určitá propast. Měla jste myslet spíše na ni a ten alkohol nekupovat. Kamarád si určitě pomyslel, no vidíš ty zlá barmanko, a jde to. Jinak, zkuste jí tu kytku koupit, no a uvidíte.
ja jen ze zvedavosti, jak muze barmanka nebo kdokoliv jiny kdo prodava, za to ze pijou osoby pod 18let, kdyz jim to koupi nekdo kdo ma nad 18let? to by se v podstate nemohlo prodavat nikomu protoze vzdycky tam je sance ze to kupuje nekomu jinemu
Dříve snad platilo, že prodejce nesměl prodat alkohol (dospělé) osobě, pokud mohl/měl mít důvodné podezření, že tato osoba umožní konzumaci tohoto alkoholu osobě mladší než 18 let.
Nemůžu to teď ale dohledat. Snad si to nepletu s něčím jiným.
Nejhorší na tom je, že jste kamarádku a kolegyni velice shodila před mladistvým. Vypadá to, jako kdybyste řekla: V naší putyce se na zákazy nehledí. Kdyby přišla kontrola, měla by malér ona. Díky Vám.
Ta druhá se, na rozdíl od Vás, zachovala profesionálně. A být ní, přes veškeré Vaše omluvy a pukéty by to dlouho sedělo ve mně. Možná bych časem odpustila, ale nikdy nezapomněla, jak mě kolegyně podtrhla.
Pokud budete i nadále natolik benevolentní, jako jste byla tentokrát, určitě se k té pokutě taky jednou dopracujete. Kamarád, nekamarád, není mu 18 a hotovo. A teprve, až člověk zaplatí, začne si to dobře pamatovat. Do té doby si myslí, že je to jen pro srandu, až když přijde o peníze, vidí, že to dělat neměl. Jaga.
Nechtěla bych opravdu, aby se mnou pracoval někdo takový, jako Vy někdo, na koho se nemohu spolehnout.
Omluva je samozřejmá, opakovaná omluva je možná. Dárkem už ale nic moc nenapravíte. Být já tou druhou kolegyní, tak už napořád budu vědět, že nejste spolehlivá. Budeme se spolu bavit, nějak slušně spolupracovat, ale už bych v sobě měla jakýsi blok.
Na druhou stranu - obě jste barmanky a musely jste ze své strany baru vidět a zažít i daleko horší lidské prohřešky.
Dobrý den. Já být Vámi, už bych se v tom dál nehrabala. Omluvila jste se, tak se hlavně poučte z chyby kterou jste udělala a již nikdy nepodrážejte druhé tímto způsobem! Nechovejte se k nikomu tak, jak byste nechtěla, aby se druzí chovali k Vám. Kdyby se to bývalo stalo obráceně, jak byste se nyní cítila Vy? Svoji chybu nejlépe napravíte tím, že ji nebudete již nikdy opakovat. Potrvá to, než si ztracenou důvěru zase získáte zpět..
Spíše než obav z pokuty 10 tisíc pro barmanku bych se bál té možnosti pokuty 150 000,- pro tebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.