Nejste přihlášen/a.
dobrý den,manžel je podílníkem družstevního bytu od roku 1965,před 2 lety jsme uzavřeli manželství,na bytovém družstvu následně mě nechal připsat jako spolupodílníka,má dospělou dceru,která již od dětství žije v Německu,se svým otcem-mým manželem se nestýká ani neudržují písemné styky,od dětství jí matka bránila se stýkat s otcem a vlastně si dcera ani nezachovala svůj rodný jazyk,v její dospělosti se její otec snažil navázat styky,ale ani potom nejevila vůbec zájem,vzhledem k této smutné rodinné situaci změnil podílnictví,aby mě v případě své smrti zabezpečil-je mezi námi věkový rozdíl,mám dotaz ,,byli tyto kroky,které učinil správné,, přejde podíl jejího otce na ni,nebo ji budu muset vyplatit z tohoto bytu?
Protože družstevní byt nevlastníte,nemůže ho dcera ani podle zákona zdědit.Dědit může čast družstevního podílu,ale ten už po těch letech bude vynulovaný,nebo možná korunový.Před pár lety jsem byt získal od své nebožky matky.Do dědického řízení byů uveden za 15 000Kč.A byl to byt z roku 1972.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.