Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamiloval jsem se do druhé

Od: dkskdj odpovědí: 16 změna:
Ahoj
Zajimal by me vas nestrany nazor na moji situaci .
Je mi 24 let
Od 19ti jsem ve vztahu s uzasnou holkou . Vse nam klape nikdy sem nechtel nic jineho . Nejsu ani typ , ktery by chtel kazdou hezkou holku dostat do postele . To vubec, s pritelkyni nam to klape . Uz spolu 1,5 roku bydlime . Planujeme koupit neco sveho na hypoteku , chci s i rodinu a chci s ni byt . Opravdu si rozumime .
Ale ted jsem poznal holku, je tak stejne stara jak moje pritelkyne ale to neni asi dulezity. Obcas se potkame , rekli jsme si i ze kdybych nebyl s moji pritelkyni ze by z tohi mohlo byt i neco vic nez obcasne setkani . No a pred dvouma dnama jsem se s ni opet videl, a proste jsme si kecali a ona zase ze odjizdi pryc v srpnu a ze neci podnikneme . No to asi taky neni dulezite .. nechci me pritelkyni nijak ublizit, ale asi nezvladnu zkrotit city k te druhe .. a nevim jak to vyresit protoze chci byt stale s pritelkyni ale vídat se i s tou druhou .. ale bojim se ze se neco stane , kdyz z obou stran kazdy neci naznacuje ..
Budu rad za jakykoliv nazor , i kdyby to byl nazir ze jsem idiot .. :D

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Když jste 5 let s dívkou, je to jistě pevný vztah a nemělo by ho rozbořit zašilhání nějaké druhé. Vyhovuje Vám po všech stránkách, proč tedy měnit? Věřte, že byste se za čas nabažil i té druhé...a začal vyhlížet nějakou třetí.

Kdybyste byl ženatý, také byste kvůli té nové uvažoval o rozvodu? Nechte to tak, jak to je a zapomeňte. Bude to nejlepší pro všechny tři.

Moje babička říkávala: Nedá se sedět jedním zadkem na dvou židlích. (někdo říká i "na dvou posvíceních"). A taky: Kdo chce víc, nemá nic. Musíte si prostě vybrat. Přiklonila bych se k té původní. Rozumíte si, máte se rádi, spíš pošlete k šípku tu novou, ať neprovokuje.

Připomínáte mi tu moravskou písničku: ty budeš chodit po galánkách jako holúbek po hambalkách. :( Jaga.

lidus*
hodnocení

2x

Čemu se divíte, máte hledat, zkoušet. Vy jste od 19 s jedinou ženou co jste poznal, je jasné, že chcete poznat další. Jste spolu 5 let, je to dlouho ale uvědomte si, že až tu druhou poznáte a spadnou růžové brýle, můžete zjistit, že jste udělal chybu co už je nevratná.

sov
hodnocení

2x

A vaše bezva přítelkyně by mohla potkat zase radši někoho jiného, protože vy pro rodinný život moc nebudete v tom smyslu, že se budete rád otáčet za jinými sukněmi. Jestli takový opravdu jste, tak své dosavadní přítelkyni zkazíte budoucnost. Bylo by vám to jedno, jak by vaše úžasná plakala a trápila se?

hodnocení

2x

@dkskdj - i kdyby to byl nazir ze jsem idiot

Nejste - je jste najednou zjistil, že krom té vaší "úžasné" partnerky chodí po světě i jiné dívky. Jesti jste začali v 19, zřejmě jste před ní moc jiných neměl a teď byste asi chtěl zkusit, jak chutná jablíčko z jiné zahrádky.

Ať to zkusíte nebo ne, vždycky si budete (asi) vyčítat, že jet to ne/udělal - ale upřímně řečeno, pořád je doba pro vaše "rozhodování" lepší teď, než s manželkou, dvěma batolaty a hypotékou na krku.

jofa*
hodnocení

1x

Nikdo to za vás nevyřeší. Buď zvládnete své city a druhou slečnu pustite z hlavy nebo se putíte do nového vztahu, který může dopadnout ve výsledku stejně, jako nyní až objevíte další ženu, kterou zase budete nosit v hlavě. Takže ujasnit si co vlastně chci a tím se příště řídit. Skončit s plánováním současného a znovu se rozlétnout, nebo svůj nynější vztah dotáhnete k založení rodiny a další, jak popisujete. Nic jiného s tím dělat nejde.

joudic*
hodnocení

1x

a ted si predstavte, ze by se tu na neco takoveho ptala vase pritelkyne, a vy byste mel naplanovanou budoucnost a byl zamilovany jak pejsek, ale ona by si chtela vyzkouset toho druheho za vasimi zady a nedejboze by premyslela jestli uz nahodou neni zamilovana ;) asi byste moc nadsenej nebyl co, kor kdyby to pak byla hned ta nova vymenena partnerka

vernon
hodnocení

1x
Jsi mladej a blbej. Opustíš přítelkyni kvůli jiné a za pár let bude mít smůlu zase ona, kvůli nějaké třetí...

Nebo tazatel... kvůli druhému... *smich*

hodnocení

1x

Z mého hlediska tady není co řešit. V životě určitě potkáte ještě dost žen, se kterými si budete jaksi rozumět (minimálně na první pohled). To budete stále přebíhat od jedné k druhé? S partnerkou máte již pětiletý bezproblémový vztah, to znamená, že se k sobě opravdu hodíte. Važte si toho a nedělejte hlouposti, protože při dalším hledání byste takové štěstí rozhodně mít nemusel. Jinak moje kamarádka se se svým budoucím manželem seznámila v 15 (jemu bylo 16). Ve 20 a 21 se vzali a jsou spolu již 10 let. A výborně jim to klape. Takže někdy je možné celoživotního partnera potkat už v raném věku.

fialka2
hodnocení

1x

Trošku nechápu, že po 5letém vztahu, kdy je přítelkyně úžasná, jste spokojeni, uvažujete o posunu a rodině. Náhle se zatočí jiná sukně a jste zamilovaný? Tak vztah asi není tak dobrý, když jste ochotný tak rychle přistoupit na změnu... Víte vůbec co chcete?

Jak se říká, kdo chce moc, nemá pak vůbec nic. Přemýšlejte hlavou raději.

cyklopoutnik*
hodnocení

1x

24 let, to je pořád ještě mládenec. Období hledání. Na ženění ještě není, to bude vzhledem ke své povaze asi tak po třicítce. Do té doby může poznat všelijakých krasavic ještě pět anebo deset, než se usadí a zjistí že je to u všeckých ženkých skoro stejné, liší se jen v detailech a tak kluka nenuťme do ženitby, když na ženitbu ještě není.

A řeknu vám, nejsou dobrá manželství uzavřena ze soucitu, ohleduplnosti abych stávající přítelkyni neublížil, manželství pod společenským nátlakem a všelijakou manipulací typu budeš hledat a nenajdeš, přijdeš o krásný vztah a stejně ti ten nový krachne a pak tě to bude mrzet, že jsi přišel o báječnou přítelkyni kvůli druhé, která tě opustí. Všechno je to jen manipulace. Nelze říct že se tak nestane ale řekněte mi, co není bez rizika.

No tak ho ta druhá opustí. Když opustí bude třetí a když ta třetí opustí taky, bude čtvrtá. Však je šuhaj svobodný. A ta jeho stávající, ta úžasná přítelkyně s kterou mu to všechno klape, chce se s ní uvázat na hypotéku a tak dále. Možná mu tam něco vadí. Kolikrát člověk ani neví co vadí ale ono to je a existuje. Raději přemýšlet co mu na té úžasné přítelkyni vlastně vadí. Cosi tam asi bude, proč má chutě hledat dál? Něco tam je proč se do té hypotéky a ženitby zatím ještě nehrnout. To já nevím co tam je ani my rádcové na poradte.cz to nevíme. Toto musí zjstit jedině ten náš pan tazatel sám než se do té hypotéky, ženitby a zakládání rodiny pustí.

liska5

Cyklopoutníku, ptáš se, co mu asi "doma" vadí. Je celkem mladej, tak myslím, že je to ta jistota, jakýsi pocit definitivní uvázanosti a odpovědnosti za to, co k sobě připoutal, který s tím klukovským rozletem mládí nějak nejde dohromady. Píšu pocit. Protože tohle vnímá každý jinak.

Do let, kdy si bude cenit oné fungující jistoty, do těch ještě nedospěl. Ty přicházejí obvykle s třicítkou. U někoho nikdy*alene**smich*

liska5
hodnocení

1x

Počítej s tím, že vztah s novou partnerkou stejně zevšední, projeví se vlastnosti, které jsi u ní nečekal, bude přizpůsobování i té nové širší rodině a za chvíli budeš zvažovat, jestli výměna partnerek nebyla chyba. A té slečně nevadí, že máš stálou partnerku? Prostě Tě asi láká spíš dorodružství, ale tak, abys nenarušil, co funguje. Tomu se říká hra s ohněm.

hodnocení

1x
Nikdy neopouštěj někoho, koho miluješ, pro toho, kdo se ti líbí, protoże ten kdo se ti líbí tě opustí pro toho koho miluje.
Takže ji neopouštěj...víc ztratíš než získáš.

dndkdkf
hodnocení

0x
Vim ze je to na mě .
Kazde rozhodnuti prineseho neco noveho . Ale jak odpovidal prvni prispevek - kdo chce vic nema nic.
Dekuji za nazory

figurek*
hodnocení

0x

ale no tak. Už podle stylu dotazu je poznat, že ho nepíše dospělý chlap. Člověče. Buď nás taháte za nos nebo jste lehce infantilní. Raději se do trvalých vztahů nepouštějte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]