Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s červenáním?

Od: hela66 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám na Vás otázku. Vždy, když mluvím s kamarády, tak je to v pořádku, ale když začnu mluvit před celou třídou, učitelem nebo nedej bože s cizím člověkem, hrozně zrudnu. Ani mi ta situace nepřijde trapná nebo cokoliv, ale prostě jsem nervózní. Ještě k tomu jsem blondýna a vypadá to hrozně. Nevíte, co s tím?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Udělejte si z toho přednost - pokud se někdo zmíní, odpovdejte stylem: "To víte - já jsem taková staromódní..." :)

Ale mohu vás ujistit, že většině lidí - hlavně cizích - je to upřímně jedno (a ve škole vás už znají).

belicka
hodnocení

2x

Postupně, jak budete stárnout, tak tento problém bude ustupovat do pozadí.

Protože to ale ovlivňuje Váš život nyní, tak doporučuji používat kvalitní Dermacol a líčení. Zvýší se Vám sebevědomí, budete lépe vypadat a i to silné zčervenání nebude tolik viditelné. S jistotou dobré vizáže se červenat nebudete tak silně, případně vůbec.

Takže zapojit maminku, ať Vám pomůže a dojít třeba i za profi kosmetičkou, která doporučí lehký, ale neviditelný tedy /vhodný odstín/, dobře krycí make-up. Protože to je dnes nákladná záležitost, rodiče by měli finančně pomoci.

Určitě se snažte s tím něco udělat, protože Vás to ovlivní i při výběru zaměstnání a pozice po skončení školy. Tak ať nejste na startu života znevýhodněna.

hodnocení

1x
Vím, co s tím. Ignorovat to. Není to nic nepřirozeného.

hodnocení

1x

Ahoj.

Červenání je dáno tím,že sama sebe příliš pozoruješ a nemáš dostatek sebevědomí.

Zkus se začít soustředit na to,co říkáš a jak to podáváš.

Ten protějšek je také jenom člověk,on tě nekousne :-D

Více mluv,ať je to kdekoliv s cizími lidmi.

Tím cvičením červenání postupně zmizí.

hodnocení

1x

Dobrý den. Neuděláte s tím nic. Vy si myslíte, že to vypadá hrozně, ale druhým to může připadat roztomilé. Neřešte to.

doplněno 22.03.19 21:32:

Zkuste zareagovat vždy nějak vtipně. Třeba - tak to jsem ráda, že mám svoji obvyklou barvu a nejsem třeba zelená..Anebo - s tím nic neudělám, červená mi prostě sluší..Opravdu nemusíte mít žádný mindrák z toho, že se červenáte. Má to hodně lidí, pokud je něco nebo někdo přivede do rozpaků..

doplněno 22.03.19 22:39:

Liško, děkuji Vám. :)

hela66
hodnocení

Právě, že často mi někdo řekne:,,Ty jsi zase červená” a samozřejmě, že jsem díky tomu ještě více.
liska5

Kapko, to je hezký, ten doplněk*palec*

hodnocení

1x

Tak tohle znám a z vlastní zkušenosti vím moc dobře, že se s tím moc dělat nedá. Ale fakt to přejde časem. Ani si to neuvědomíte a bude to fuč. Asi jste ještě hodně mladá. Já to měla v pubertě a pak to ustoupilo samo.

liska5
hodnocení

0x

Asi to chce cvik. Trénovat tak, že se dám sama do řeči s někým ve vlaku, při nakupování, ve frontě na šatnu v divadle, v hledišti na turnaji. Většinou o tom, co oba / všichni/ vidíme: z vagonu srnky, v obchodě se hledá něco v regálu, herní situace na hokeji,co všechny nadzverne...Pak zjistíte, že je zbytečné se nervovat..

72mona3*
hodnocení

0x

Moc dobře to popisují zde. Ovšem asi vás nepotěším, vůlí to ovlivnit nejde. Bohužel. Až čas pomůže, ale zbavit se toho úplně nelze, jen ta četnost se razantně sníží. M.

jp

Souhlasím, je to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]