Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktní čočky - zkušenosti

Od: libor007® odpovědí: 15 změna:
Přátelé, rád bych kombinoval kontaktní čočky s brýlemi - sport, semtam na výletu apod. Kdysi dávno jsem je nosil - bez problému(měsíční). Jenže za těch 20let se změnilo, vývoj kráčí kupředu.
Můj dotaz zní:
1. jakou bezproblémovou značku mi poradíte s ohledem na cenu? Cenové rozdíly jsou dosti propastné.
2. POužil bych to řekněme 3x týdně, vzít denní, nebo čtrnáctidenní?
3. Jak dlouho vám vydrží lahvička roztoku a jakou značku doporučíte?
4. Kde je kupujete? Net samozřejmě znamená nezanedbatelnou úsporu...
Oči nechám samozřejmě změřit u optika na ty správné parametry čočky. Optici sice poradí, ale každý valí tu "svou" značku, tak chci vědět spíše názor uživatelů. Díky za tipy.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Čočky nosím už hodně let, ale odpovědi na vaše otázky hledám stále i já. Dlouho jsem používala Acuvue, potom PureVision, pak biofinity... Vždycky kupuju čočky pro možné kontinuální nošení, mají nejlepší propustnost pro kyslík. Pracuju v nepřetržitém provozu, takže potřebuju, aby mohly být na očích i více než 24h. Se všemi mám ale podobnou zkušenost, že začátku nadšení, a pak jako kdyby ty čočky změnili... Po pár dnech nošení se mi dělají mžitky (jasně na čočkách) a jdou do koše po týdnu. Což je u měsíčních čoček dost neekonomické. Biofinity byly nejlepší, ale i s těmi se mi u posledních dvou párů stalo, že po pár dnech byly jakoby mastné, nešly umýt ani za Boha. Tak nevím no. Teď mám kusovky z Rossmanna, obyčejné, a jsou super. Zatím :) jinak jsem kupovala na cockovnik.cz. Oči samozřejmě změřené, pravidelně kontrolované očařem. Roztoky neřeším, já snesu všechny.
I na nošení třikrát týdně bych koupila měsíční. Vyjde to finančně nejlíp (ovšem pokud netrefíte na ty kusy co já, že poletí po týdnu :(

Ivo, ty Air Optix jste zkoušela? Nosím je už snad 10 let, kromě jedné výrobní vady (natržený okraj čočky) jsem neměla jediný problém, fakt vydrží i těch 5 týdnů.

Já to mám podobně s kočičím stelivem *ee* vždycky, když vyzkouším nové, tak se mi zdá, že lépe pohlcuje pachy nebo lépe hrudkuje, a pak se to "najednou" změní. Svedla bych to na růžové brýle ze zamilování se do nového produktu, ale u posledního steliva jsem fakt nemusela 2 dny čistit záchůdek, nic nesmrdělo. A po 2 měsících zase čistím každý den, protože smrdí *zed*

Nezkoušela, díky za tip. :)

hodnocení

0x

Já mám docela specifické parametry (průměr 13.80, zakřivení 8.4-8.5, dioptrie -10), takže jediné čočky, které s tímto existují, jsou Air Optix Night&Day Aqua a nebo Miru (s trochu jinými parametry, ale dalo se to). Nosím měsíc v kuse, většinou 5 týdnů (rozdíl neznatelný, při 6 týdnech ale už škrábou), s roztokem Renu a jsem spokojená. Měla jsem roční čočky na pojišťovnu (s mými dioptriemi na to mám nárok), ale do šesti měsíců bylo po nich, navzdory opravdu přepečlivé hygieně.

Jinak je to s čočkami různé, jedny někomu sedí a jinému ne. Já chtěla zkusit ty Miru, tak jsem se zeptala kontaktoložky a ona na to - vyzkoušejte, jinak nelze říct. Ten větší průměr byl trošku znát, se 13.80 mi čočky nevypadnou ani při silném mnutí oka (max. se posunou), ty Miru 14.00 už spadly snadněji. Zavrhla jsem je tehdy ale kvůli tomu, že nejsou na celodenní nošení

Co se týče ceny, myslím, že vyjdou lépe měsíční než cokoliv jiného. Ale zase záleží na značce, prostě si to propočítejte.

Já je kupuju na vasecocky.cz, ale není to to nejlevnější řešení na trhu. Mám ale zkušenost s tím, že jiné obchody (alensa, čočkovník) nabízejí jiné ceny "novým" uživatelům (dle cookies), a jiné ceny těm, kteří už u nich nakupovali. Vlastně stačí vymazat cookies a máte lepší ceny, ale mě to připadá nefér a nehodlám to podporovat.

bvdxd
Na průměru nezáleží, musí se vyzkoušet, jak sedí. Ani čočky se stejnými parametry nesedí stejně, je to různé.
Pro tazatele ad bod 2 - koupila bych měsíční.

To je hloupost. Jako kdybyste řekl "na velikosti bundy nezáleží", a já si s velikostí M koupím XXL... a hádejte co, bude mi velká. Ano, může mi sedět sem tam S a některá L, ale v zásadě potřebuju bundu své velikosti.

bvdxd

Oči nemají průměr.

Kdo mluví o očích? Já teda ne, já mluvím o čočkách.

bvdxd

Tím chci říct, že to není jako kupovat hrnec s nějakým průměrem. Prostě to není tak, že na vaše oči sedí jen nějaký konkrétní průměr čoček, je to blbost. Prostě vám náhodou sedly tyhle čočky.

Není. Malé oči potřebují čočky s malým průměrem, normální oči se středním a velké oči s velkým. Je to jako s tou bundou, když máte M, tak Vám XXL sedět nebude.

Nosím čočky 18 nebo 19 let, vyzkoušela jsem skoro všechno, co je na trhu, všichni kontaktologové mě při výběru odkázali na čočky s menším průměrem. Snad si nemyslíte, že Váš názor - bez jakéhokoliv argumentu - by někdo soudný uznal. Asi trolling?

hodnocení

Díky. Samozřejmě ceny srovnám a je mi jasné, že úplně nejlevnější budou měsíční. Otázka, jestli i nejvhodnější. Na jak dlouho máte ten roztok? Já už si to u mne nepamatuju, mívsl jsem ten renu.

Já ho používám 1x týdně na vyndání čoček na noc (jindy nečistím), eventuelně sem tam na omytí, když za čočku něco zapadne. Vydrží kolem půl roku. Kupuju velká balení po 3, vyjdou snad na 260,- za jeden, či tak nějak.

topvue
hodnocení

0x

Používám denní TopVue Daily, 90 ks za 750,- Kč. Jedno použití tak vyjde na necelých 17 korun pro obě oči. Někdy si koupím v DM drogerii také jednodenní. Už jsem si odvykl na čištění, starání se o ukládání čoček, o to, jestli mám dost roztoku a jestli ho mám s sebou. Prostě mám různě po kapsách pár čoček pro náhodné použití a neřeším sarapatičky okolo.

hodnocení

Toto bych si představoval. Určitě pokud půjde k mým očím vyzkouším. Cenový rozptyl je obrovský, proto jsem dával dotaz na praktické zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]