Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bankovní účty

Od: fread® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám 2 bankovní účty u fio a equa (používám primárně fio). Chci se zeptat, jestli někdo má založených několik bankovních účtů bez toho, aniž by měl nějaké problémy :D Chci si založit ještě airbank, která má momentálně nejlepší podmínky a hlavně ten náš dlouho očekávaný apple pay :D.

Otázka tedy zní. Můžu si založit kolik účtů chci bez toho, aniž bych musel nějaký zbytečně rušit třeba?

Díky za odpověď :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ano, můžete mít několik bankovních účtů (u stejné banky, v jiné bance i u banky v cizině). Zdravím!

hodnocení

2x

Je to naprosto normální. Zpravodla vždy, když se zlepší dostupnost čehokoli stoupne i spotřeba a plýtvání. Banka profituje z toho, že se s účtem pracuje, přichází na něj mzda, která je utrácena. Jestli máte mzdu ve výši 3 průměrů, klidně je přerozdělte na 3 banky, jestli ne, bude to svým spůsobem parazitizmus. K účtu s úctou.

S tím parazitismem bych to neviděl tak žhavě. Paraziti jsou ve své podstatě i banky samotné. Tady bych rozhodně neměl výčitky. Sám mám několik bank. Dlouho jsem byl čs,pak úprk k nováčkovi mbank, tam mě po asi 10 letech dožrali, tak jsem šel k air. U další banky hypotéka. Ing spořící účet(dnes mizerný úrok, takže uloženo k ledu společně s mbank). Rozhodně nejsem příznivce migrace kvůli momentální nepatrně lepší nabídce konkurence, ale za ty dlouhé roky se konta nastřádají a mít třeba 3 konta považuji za naprostý standard, ne vyčuranost...

hodnocení

2x

Jelikož dnes banky nabízí účty bez poplatků za vedení (snad kromě ČS - 100 let za opicema), můžete mít účet klidně u každé a vybrat si primární banku třeba podle použitelnosti internetového bankovnictví. Zrovna kvůli tomu jsem opustil KB - 200 let za opicema.

Proč myslíte že ČS je 100 let za opicema a že má nějaké extra poplatky? Když budu chtít to co mám u spořky zdarma nebo za minimální částku po jiných bankách, tak mi to neudělají vůbec anebo ne zadarmo.

Tak to je dobrý vtip. Co konkrétně máte na mysli?

To není vtip. Stačí jen když budete chtít mít více platebních karet aby vás v zahraničí nezaskočilo že berou jen některé. Takže VISA, Mastercard, Maestro. A k tomu kreditku, povolený kontokorent a pár dalších detailů.

To vám dá skoro každá banka. A na co kontokorent? Nikdy jsem ho nepotřeboval. Co vydělám mohu utratit.

Ano? Tak to zkuste... Většina bank vám odpoví že mají jen jeden druh karty a že Maestro neumějí vůbec. I spořka se trochu cukala, ale těm jsem to vysvětlil...

FIO má VISU, MC i Maestro. Bez keců a poplatků, pouze vydání karty je tuším za stovku. Všechno vyřízeno přes IB.

jabraka*
hodnocení

0x

Kromě běžných účtů můžeš mít účty kapitálové nebo spořicí.Každá banka ti o nich podá informace.

JABRAKA

mm*
hodnocení

0x
Já chci vyzkoušet všechny nové bezpopl.banky, hlavně jejich IB a využít i nabídku lepších ūroků na spoření. Zatím mám 3 a budu ještě vybírat, takže klídek bez obav :)
No jestli chceš vydělávat na tom, že Pepa zrovna teď nabízí o 0.1% víc, než Karel a vidíš v tom smysl, tak proč ne. Banku jsem za ty roky s klidným srdcem měnil několikrát, ale žonglovat to jak fusakle je už trochu přehnané :) Ale chápal bych to IB, jsou celkem rozdíly v erginomii UI. Můžu Tě nicméně ujistit, že trend je všude bohužel stejný. Manažery zjevně baví šokovat klienty novým barvičkovým polofunkčním nedodělkem namísto stávajícího vyladěného konzervativního bankovnictví.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mam sporici ucty u peti bank, v nekterych mam po dva sporici ucty a problemy sem nikdy nemel, ani nevim jake problemy by mely byt

joudic*
hodnocení

0x

equa je uplne zdarma, ale napr airbank musi chodit mesicne prostredky, aby byl zdarma... neznam podminky fio ale equa rusit netreba (ja jej pouzivam kvuli vyberu v zahranici, protoze ma nejlepsi ceny).

Co se tyce sporeni jsou uroky tak smesne, ze vic vydelam, kdyz si koupim o 1 krabicku cigaret mesicne min

Air je taky zdarma, i když leží ladem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]