Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem odnesl k reklamaci telefon do prodejny, kde jsem telefon zakoupil.
Na reklamačním listu je poznámka: Je li záruční reklamace neuznána z důvodu porušení záručních podmínek. Servis si vyhrazuje právo účtovat poplatek na diagnostiku a dopravné.
Je to vůbec možné?
Děkuji.
Reklamace mobilního telefonu je docela problém.Vytvořil se systém,kdy servisní technik závažnější poruchy neopravuje,ale reklamaci ve valné většině případů odmítá a to z důvodu "oxidace".V telefonu je prý nějaký kousek lakmusu,který se po styku s vlhkostí zbarvuje a na tomto základě běžně odmítají reklamaci.Dokonce jsem se setkal i informací,že problematický telefon v servisu vykoupali ve vodě a odmítli reklamaci jako neopodstatněnou.Jedná se sice o regulérní podvod,ale normálně se zákazník těžko brání a nezbývá mu než se obrátit na soudního znalce,ale po servisní koupeli i to může být docela problém.Jak píšete,tak ještě mají tu drzost chtít za to peníze.Nejsem si jist,zda můžou tuto platbu požadovat a jak by tyto reklamační podmínky vysvětlovali na ČOI.Snad zrovna budete mít štěstí a technik bude chtít vykázat zrovna nějakou pracovní činnost a vše dopadne dobře.
Samozřejmě, že ano. Pokud třeba bude mobil uvnitř rezavý, tak je jasné, že jste se s ním potápěl a vaše reklamce je jen pokus o drobný podvůdek. To víte, i ten technik, který se tím zabývá bere mzdu, odvádí zdravotní a sociální, sedí v teple a ne na obecní lavičce v parku, má přístroje a nástroje, placenou dovolenou i svátky, ...
Nejsem si jist, zda prodejce je oprávněn účtovat nějaký poplatek za porušení záruky.
Bral bych odmítnutí opravy, ale ještě aby dotyčný platit jakési (předpokládám, že v provozovně žádný ceník za dopravné a diagnostiku není) pokuty...
V praxi by svedl odmítnutí opravy kvůli jiné závadě, i když s tím nesouvisela.. holt obchodníci..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.