Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní UK

Od: lenka123 odpovědí: 2 změna:
Zdravím!
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s vracením daní z UK. Chtěla bych se pokusit o nějakou cestu, kde bych nemusela využít firmy, které si berou velké % z vrácené částky.
Pokud má někdo zkušenost budu ráda za každou radu. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Predpokladam, ze si pracovala v UK a jiz si tam skoncila?

1. Od zamestnavatele byste mela mit P45 (potvrzeni o zaplacenych danich).

2. Vyplnis formular P85 (stahnes si z HMRC), ktery Te mimo jine pomuze urcit, za jses nebo nejses danovy rezident UK.

3. Vyplneny P85 a list 2 a 3 z P45 posles HMRC.

4. Pokud refund schvali, poslou ti platbu na bankovni ucet v UK.

lenka123
hodnocení

Ano pracovala jsem tam v roce 2017. Bohužel zaměstnavatel není úplně vstřícný a tudíž nemám dokument P45, který se nich snažím dostat už více než rok. (Nebo teda mám jen za par měsíců, jelikož jsem přecházela v rámci firmy pod jinou společnost). Poslali mi nějaký dokument a mám si o P45 zažádat přes nějaký daňový úřad. Takže další komplikace, se kterou si nevím úplně rady. Ale jinak moc dekuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]