Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je prosím nutné podávat daňové přiznání, když je osoba zaměstnancem a zároveň má založený od loňka živnostenský list, ale neměla žádný vedlejší příjem? Je potřeba i tak podat daňové přiznání a nebo stačí pouze nulové přehledy na ČSSZ a pojištovnu?
Děkuji za rady zkušenejších.
NIkdo nechce odpovědět, tak vám napíši z praxe.
Každý FÚ má jiné podmínky a vyžaduje něco jiného. Jeden chce vyplnit daň. přiznání z nulami, jiný chce podat Čestné prohlášení, že v roxe xxx nebyl žádný příjem a třetí nechce nic. Tak si vyberte.
Myslím, že vás chvilka nezabije když vyplníte daň. přiznání s nulami. Tak bych to dělal já.
Já bych nevolal. Někdo vám řekne po telefonu, že nic nechce a za 5 let vám přijde flastr. Již nebudete vědět s kým jste mluvil a nebo dotyčný již nebude zaměstnancem FÚ. A i kdyby byl, tak mu nedokážete, že vás mylně informoval.
A jako flastr za co? Za to, že jsem nepřiznal nulové příjmy? Dělám to tak už cca 15 let a funguje to! Jednou po mně chtěli čestné prohlášení, tak ho dostali a teď už je zase klid asi 4 roky i bez pitomostí, jako čestné prohlášení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.