Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sýr z Polska

Od: ivus* odpovědí: 15 změna:

Koupila jsem a nevšila si, že uzený salámový sýr je vyroben v Polsku. Myslela jsem, že je to německý výrobek, koupila jsem ho v německé prodejně GUT. Nevím, jestli ho nemám vyhodit, byl dost drahý, co když jsou tam nějaké divné škodliviny, nebo co když je vyroben z ... radši nechci domyslet z bůhví čeho. Vyhodit? Ve zprávách doporučili kupovat české maso, a ostatní?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Bydlím u polských hranic a jezdím tam pravidelně nakupovat právě mléčné výrobky.Jsou chuťově daleko lepší než naše a veřte,že i tam jsem potkala nakupovat lidi z Německa.

Nojo, takový Krolevski je daleko chutnější než madeland. U nás se už prodává kolem 200,- ale v Polslu ho v akci kupuju i pod stovku. Stejně tak ementáler nebo gouda.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, zbytečně propadáte panice - nic nevyhazujte a na drahém sýru si v klidu a bez obav pochutnejte. Zdravím!

hodnocení

2x

Tak jasně vše z Polska je špatné!? Pokud byste měla jíst jen to co je vyprodukované v čr,tak,zejména v mase,se vůbec nenajíte!Proč si když mate pochyby nepřečtete etiketu už před vložením do košíku.to mi prostě hlava nebere!

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ve zprávách ... Tohle už nemá cenu ani komentovat. Vypadá to, že bez povelu náš národ brzo vymře hlady. *zed*

doplněno 17.03.19 13:39:

Já se nezlobím a ty máš právo se zeptat na cokoli. Mě jenom děsí, že lidé jaksi pozapomínají, že jim byl do vínku dán taky mozek. Bez návodu v médiích si zanedlouho snad nedojdou ani na záchod. Nedochází jim, že většina toho, co se píše, je přísně účelová. A čemu slouží? Ochraně spotřebitele určitě ne.

ivus*
hodnocení

Máte pravdu. Omlouvám se za tak debilní dotaz. Prosím, nezlobte se.

hodnocení

1x
Můžu ujistit, že z německa se kolikrát tahají mnohem větší svinstva, než z polska. Sýr si v klidu vychutnejte. A zprávy berte s rezervou. Většínou mají vypovídací hodnotu typu - Máňa četla v Blesku...

vilik*
hodnocení

1x
To nic není, já jednou viděl hysterku, která požadovala po prodavačce české banány...
idanova*

A jak to dopadlo? Dostala je? *smich**haha* Ida

vilik*
To nevím, něco platila ;).
kykyryky

Kikirikíííííííí!

jurajjuraj*
hodnocení

1x

bud muzete verit blbostem v tv, novinach a syr vyhodit anebo se chovat jako dospely clovek

do polska jezdim nakupovat jednou tydne a je rozdil v polskych vyrobcich prodavanych v polsku nebo u nas, pokud si u nas objedna obchodnik levne zbozi tak proste dostane levne zbozi, kazdeho kdo umi napocitat do peti ale musi napadnout ze v salamu za 20,-/kg asi moc masa nenajde

a k tem ceskym vyrobkum, se podivejte treba na slozeni nekterych vyrobku kosteleckych hnusenin, to bych nedal ani psovi, ve vetsine polskych obchodu by se to ani nechytlo, oni tam nejsou takove smetiste evropy jako my

rv*
hodnocení

0x

Vývod potravin z Polska do Německa tvoří 23%, pak Británie 9% a Česko 7% potravin. Vidíte sama, že jsme v dobré společnosti.

Jinak samozřejmě můžete udělat dobrý skutek a lidem, kteří nepanikaří, jak státní správa píská, můžete sýr nabídnout. Vy se neotrávíte, navíc uděláte dobrý skutek, což hřeje u srdce a obdarovaný si pochutná.

Vyhodit to by byla škoda.

doplněno 17.03.19 10:09:

A jen tak mimochodem. Víte, že Němci používají na polích 4x víc chemikálií, než my?

vernon
hodnocení

0x
Zbytečná hysterie...
Nekvalitní potraviny se vozí ze šišlákova jen k nám, do skopčáklandu ne...

hodnocení

0x

I když koupíte německý výrobek, suroviny mohou být klidně z Polska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]