Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak psát na pečící papír?

Od: atrama® odpovědí: 19 změna:

Potřebuji poradit, jakým fixem by se dalo psát na pečící papír.Zkoušela jsem lihový, ale není to ono, maže se a rozpíjí, potřebuji, aby to hezky vypadalo.Nebo mi poraďte jiný fígl, chci udělat přání k 50 narozeninám, jako pergamen, opálit a pečeť na to...Poraďte třeba jiný papír, ikdyž ten hnědý pečící se mi líbí - vypadá, jak starý...Díky moc za tipy.*hej**palec*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

4x

A co tuší a štětečkem.

doplněno 12.02.10 10:34:

Možná razítkovací barva by byla vhodnější, nebude se možná tolik odlupovat.. Nevím.

fidonet*

pravda , pravda ... možností bude povíce

hodnocení

Pravda, to už jsem dlouho nepsala, redisperem a tuší...ale to bych psala asi týden, neb to je hodně dlouhé povídání...ale díky za tip, musím dojít do papírnictví, a něco koupit.*palec*

fidonet*

S tou tuší to bude asi fakt lepší, bude to vypadat asi pěkněji. Zase tam neudělate, pokud nemáte bohaté zkušenosti s tuší, tolik drobných kliček, čárek, a já nevím co ještě. Popřípadě zkombinovat.

stafan*
hodnocení

3x

K tomuto účelu se používá tzv.ruční papír . Vyrábí se v V. Losinách . Mrkněte zde: penshop.cz/...

lidka*
hodnocení

3x

Zdravím! Právě jsem vyzkoušela psát pernamentním fixem na pečící papír a myslím, že by to šlo. Je to slabší černý fix - mám sice pečící papír světlý, ale doufám, že nebude rozdíl s hnědým. Písmo se nerozpíjí a ani nemaže. Nevím, zda se tyto fixy vyrábějí i v barvě - já jsem potřebovala černý. Tak ať se přání povede - také jsem podobné kdysi dostala - i s voskovou pečetí. Moc pěkně to vypadalo. *palec*

doplněno 12.02.10 11:59:

Je to ten centropen 2846 - a dokonce prodávají i barevné - je tam psáno: pro většinu povrchu.

rafoshop.cz/...

doplněno 12.02.10 12:03:

A ještě mne napadlo, že u nás v krámku balí uzeniny do podobného papíru, který jistě není pečící. Ale má podobnou strukturu a píši na ni ceny také fixou. *placni*

fidonet*
hodnocení

2x

Pouze typ F tedy LIHOVY vyhovuje vašim požadavkům.Přeji příjemný den

papene*

fidonet psala, že lihový se rozpíjí.

:)Zkuste permanent marker,alkoholová báze.Mám silnější černý a nerozpíjí se.

Je to něco podobného co psala lidka.

Art. no.8566

kytka*
hodnocení

0x

K 50tinám jsme udělali krásné přání na velikou čtvrtku a kraje jsme opálili /ono se to celé jako očoudilo /, napsali jsme tuží rýmované přání, vypadalo to moc pěkně.

tesyk*
hodnocení

0x

A co zkusit vzít normální papír, dát ho do trouby na cca150-200°C (nutno vyzkoušet) a on pěkně zhnědne a pak se naň dá psát tuší.

1jara*

Tesyku, taky jsme kdysi na vojně takhle vypallovali dopisní papíry v troubě a bylo to perfektní. Psali jsme na to trubičkovým pérem a tuší. Byl tam kluk co uměl psát švabachem a brkem seřízlým šikmo, to bylo jedinečné.

doplněno 12.02.10 20:35:

Ne Lujsi v Postoloprtech.

... v kasárnách ... dolních ... nebo horních? *ee**smich*

... a pořád tam fungovala ... "Hospoda u KULATÉ BÁBY"? *nevi**smich*

My jsme to neznali jako horní nebo dolní. Já jsem byl v těch u západního nádraží. Hospoda u KULATÉ BÁBY mi nic neříká...

lujsi, já jsem ... jen-tak ... reagoval na ty Postoloprty ( od 1jara ) ... a pokud jsem tomu dobře rozuměl, tak Vy jste byl na vojně v Opavě.

hodnocení

0x

1jara: nebyl jsi náhodou na vojně v Opavě?*pivo*

lidus*
hodnocení

0x

K manželovým 50tinám jsem pergamenuž i opálený zakoupila v papirnictví i s pečetí vel. cca. 50 x30 cena 200kč.je to už dva roky tak si to moc nepamatuju a změřit nelze jelikož to má na chalupě.

hodnocení

Díky všem, ono to ještě nehoří, ale zkusím ten centropen 2846, jak píše paní Lidka.Až někam pojedu, u nás nic takového nemají.O těch už hotových v papírnictví vím, ale to je malé...Já to kdysi dělávala z takového balícího papíru, z masny, ale tu u nás také zrušili...tak ten pečící se mi zdá takový pevný, pěkně se roluje.Tak díky všem.*palec*

lidka*

Kdyby bylo nejhůř, hoďte to vnitřní pošty adresu a já ho v obálce pošlu, žádný problém! *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]