Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodečtená daň na dítě a z poplatníka

Od: jardacountry® odpovědí: 6 změna:

Prosím mzdová účetní mi za únor 2019 nedala do výplaty slevu na dítě a slevu poplatníka. Celkem 3337Kč. Ptal jsem se kolegy z práce a ten slevu na poplatníka na pásce má (děti už nemá). Já jsem byl celý týden mimo firmu a k pásce jsem se dostal včera večer. Tak se chci zeptat, než tam v pondělí na účetní vletím, čím by to mohlo být a pokud udělala účetní chybu, jestli mi to musí dodatečně poslat na účet, nebo kam si mám jít stěžovat. Jestli na finančák nebo kam.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
A byl jste tam podepsat růžový papír prohlášení poplatníka na letošní rok? Aha?
hodnocení

Nebyl. Vždycky bývalo na pásce upozornění zajít do účtárny a podepsat daňové prohlášení. A to jsem ve firmě už čtvrt století.

vilik*
Tak už víte proč.
Oni totiž podle prohlášení umí udělat odpovídající zálohy na daň. Když jste neuvedl, co chcete uplatňovat, nemají podklad pro nižší zálohu.
A nechci je nějak omlouvat, ale už nejmíň čtvrt století jsou ty termíny pro podpis prohlášení stejné.
hodnocení

Jo dík už jsem to dohledal, chybu jsem udělal já. Našel jsem to upozornění na pásce z ledna. Tak díky jsem rád, že vím o co jde.

vilik*
Příští týden si tam skočte a domluvte se na dalším postupu.
Jinak, jsem rád, že jste alespoň našel příčinu, kdybyste na ně "vlítnul", mohli by s vámi "vyběhnout". Takhle se určitě nejak domluvíte ;).

rv*
hodnocení

0x

Zeptat se mzdové účetní. Někdy bývá lepší, nechat zaměstnavatele, aby strhával zálohy na daň, ale vyžádat si od něj potvrzení o příjmech a zaplacených zálohách a vlastní daňové přiznání si dělat sám. Není to tolik práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]