Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodečtená daň na dítě a z poplatníka

Od: jardacountry* odpovědí: 6 změna:

Prosím mzdová účetní mi za únor 2019 nedala do výplaty slevu na dítě a slevu poplatníka. Celkem 3337Kč. Ptal jsem se kolegy z práce a ten slevu na poplatníka na pásce má (děti už nemá). Já jsem byl celý týden mimo firmu a k pásce jsem se dostal včera večer. Tak se chci zeptat, než tam v pondělí na účetní vletím, čím by to mohlo být a pokud udělala účetní chybu, jestli mi to musí dodatečně poslat na účet, nebo kam si mám jít stěžovat. Jestli na finančák nebo kam.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
A byl jste tam podepsat růžový papír prohlášení poplatníka na letošní rok? Aha?
jardacountry*
hodnocení

Nebyl. Vždycky bývalo na pásce upozornění zajít do účtárny a podepsat daňové prohlášení. A to jsem ve firmě už čtvrt století.

vilik*
Tak už víte proč.
Oni totiž podle prohlášení umí udělat odpovídající zálohy na daň. Když jste neuvedl, co chcete uplatňovat, nemají podklad pro nižší zálohu.
A nechci je nějak omlouvat, ale už nejmíň čtvrt století jsou ty termíny pro podpis prohlášení stejné.
jardacountry*
hodnocení

Jo dík už jsem to dohledal, chybu jsem udělal já. Našel jsem to upozornění na pásce z ledna. Tak díky jsem rád, že vím o co jde.

vilik*
Příští týden si tam skočte a domluvte se na dalším postupu.
Jinak, jsem rád, že jste alespoň našel příčinu, kdybyste na ně "vlítnul", mohli by s vámi "vyběhnout". Takhle se určitě nejak domluvíte ;).

rv*
hodnocení

0x

Zeptat se mzdové účetní. Někdy bývá lepší, nechat zaměstnavatele, aby strhával zálohy na daň, ale vyžádat si od něj potvrzení o příjmech a zaplacených zálohách a vlastní daňové přiznání si dělat sám. Není to tolik práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]