Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak v tomto případě platit daně?

Od: daniel14 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, za měsíc mi konci pracovní smlouva a tak jsem Koukal po novém zaměstnání a narazil jsem na zajímavou nabídku, firma mi domu pošle materiál na výrobu malých knížek, které výrobním a hotové výrobky ode mě následně odkoupí zpět. V tomto případě tedy nejsem zaměstnancem ale jednalo by se o samostatnou činnost a tak bych se chtěl zeptat co dělat v případě, kdyby to byla moje hlavní výdělečná činnost. Potřeboval bych si na to zřídit živnostenský list nebo se registrovat jako OSVČ nebo něco? Případně co vše zařídit a jak zaplatit zdravotní, sociální a daně? (Možná se ptám na blbosti, ale minulý rok jsem dodělal školu a mám teď své první zaměstnání, tak se v těchto věcech vůbec nevyznám)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obávám se, že jste nenarazil "na zajímavou nabídku", ale něco úplně jiného.

Ale abych nebyla zbytečně podezíravá - můžete prosím dát odkaz?

iz*
hodnocení

0x

Danieli,

mám stejnou obavu jako @Jedubabicka, pravděpodobně nejde o zaměstnání, ale o podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady se vším všudy. Nakonec byste si musel sám najít i případné odběratele.

Chcete-li takto podnikat, je to Vaše věc. Ale nepočítejte moc s tím, že by Vás to uživilo.

Než odpovím k začátkům podnikání, viděla bych ráda nabídku a obchodní podmínky té firmy, od níž byste měl materiáln na "malé knížky"kupovat.

doplněno 15.03.19 22:00:

Podvod to není, jde o podnikání. Musel byste si zařídit živnostenské oprávnění. hradit sociální a zdravotní pojištění, po skončení roku podat daňové přiznání. (Povinností je víc, napsala jsem jen ty nejdůležitější.)

Všimněte si, že firma Ersitech se sídlem v Praze vznikla před necelým rokem. Její jedinou jednatelkou je Jana Háteová z České Třebové, která již vystřídala několik firem s "domácími pracemi".

Firma nabízí odkoupení výrobků, které projdou její kontrolou. Co byste dělal s výrobky, které by kontrolou neprošly?

Obchodní podmínky (PDF, 103 kB)

daniel14
hodnocení

Jedná se o vyroba-predmetu.cz/...
Po tom co jsem přišel na to, že recenze na jejich stránce musí být schválené aby byly zveřejněné, jsem hledal recenze na googlu a nejspíše jde o podvod tak asi nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]