Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat, jestli by mi mohl někdo poradit kolik dní dovolené mi zůstalo když jsem v roce 2018 od 1.1. do 9.4. pracovala , od 10.4. do 24.9. jsem byla na nemocenské a od 25.9. do konce roku na mateřské. Na rok máme 17 dní dovolené, protože pracuji v nepřetržitém 12 hod. provozu. Děkuji za odpověď.
Doba čerpání mateřské dovolené se pro účel nároku na dovolenou posuzuje jako odpracovaná doba.
Tzn., že se dovolená se bude krátit jenom za dobu nemoci. Vychází mi, že jste zameškala 119 pracovních směn, takže by se dovolená měla krátit jenom o jednu dvanáctinu roční výměry.
Jestli je u Vašeho zaměstnavatele roční výměra 25 dnů, vychází mi po přepočtu na nepřetržitý provoz 17,5 dne dovolené. Po krácení o jednu dvanáctinu mi vychází 16 dnů dovolené. Výpočet berte jen orientačně > Váš zaměstnavatel dovolenou zaokrouhluje jinak.
Nárok na dovolenou Vám vznikne i letos za dobu čerpání mateřské dovolené a za dobu dovolené (i ta se pro tento účel posuzuje jako odpracovaná doba). Pokud o dovolenou písemně požádáte tak, aby dovolená bezprostředně navazovala na mateřskou dovolenou, bude zaměstnavatel povinen Vám její čerpání umožnit. A protože nemůže dovolenou krátit o následnou rodičovskou dovolenou, měl by Vám za letošní rok poskytnout celou dovolenou.
Pozor, nežádejte o proplacení dovolené > této žádosti by zaměstnavatel vyhovět nemohl. Je potřeba žádat o poskytnutí (čerpání) dovolené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.