Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rozhodla jsem se prodat vlastní byt přes realitní kancelář.Našli klienta,kterému se byt líbil.Po několika dnech mi volal makléř ,že je prodáno.Podepsala jsem zprostředkovatelskou smlouvu s tím ,že další den se uskuteční podpisy kupních smluv,ale k tomu už nedošlo.Po telefonu s makléřem mi vše vyznělo jako výmluvy.Na internetových stránkách realitky není byt ani zarezervován.Chtěla bych vědět ,zda jsem neudělala chybu,když jsem podepsala zprostředkovatelskou smlouvu a jestli mohu se svým bytem manipulovat.Kdy zprostředkovatelská smlouva vyprší?Děkuji za odpověď
Já bych ńedělala z komára velblouda. Jako bývalá realitní makléřka Vám radím aby jste smlouvu normálně písemně vypověděla. Záleží také na tom, zda jste podepsala výhradní smlouvu, v tom případě byste byt nemohla dát jiné realitní kanceláři. Smlouva je podepsána na nějakou určitou dobu? Ptáte se kdy smlouva vyprší. Musí to tam být napsané. Pořádně to pročtěte a napište, poradím. A co to je za realitku?
Vzhledem k tomu co všechno se v tomhle státě děje si myslím že při prodeji takové věci jako je byt, by měl být každý velice obezřetný a opatrný.
Já osobně než bych začal prodávat byt tak bych určitě zašel na nějakou konzultaci za právníkem
Doufejme že o byt nepříjdete..
Přeji hodně štěstí...
Denysku, v každém případě si pečlivě pročtěte zprostředkovatelskou smlouvu a hlavně lhůty, které jsou tam uvedené. Jestli realitní makléř vám lže a neplní dohodnuté termíny, obraťte se přímo na šéfa RK. Chybu jste udělala v tom, že jste si před podpisem smlouvy všechno řádně nepřečetla. Jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj. Takže jestli nedošlo k žádnému posunu, okamžitě kontaktujte RK - nejlépe osobně a žádejte nápravu. Klidně bych i řekla, že máte svědka, který byl u toho, že vám makléř oznámil realizaci prodeje. A asi by bylo vhodné, vzít si na jednání někoho sebou. A pokud ne, tak trvejte na tom, udělat krátký zápis z jednání.
Nemyslím, že makléř jednal poctivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.