Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Warfarin a učinky

Od: miro9 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. V roce 2018 mi byl předepsán warfarin 5mg. Při pravidelných kontrolách mám hodnoty v rozmezí 2.5-3. Je mi 64let. Četl jsem i o škodlivosti na organinizmus postupné zničující.Máte zkušenosti s warfarinem ohledně škodlivosti? Je vubec lék na ředění krve který tak neškodí a hradí pojištovna? Nebo již pouze lék který si hradi pacient za více jak 1000kč měsíčně? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Každý lék může mít nežádoucí účinky, ale nemusí. Je to velice individuální. Několik procent pacientů může trpět zvýšenou krvácivostí (nejčastěji z nosu, tvorba podlitin). Že by ale šlo o zničující účinky se říci nedá. Existují i alternativy, včetně výběru stravy, ale o tom musí rozhodnout výhradně lékař. Jak je to s hrazením pojišťovnou nevím, každá pojišťovna to může mít jinak. Tady by zase pomohl farmaceut. Fundovaný článek o škodlivosti warfarinu je zde:

warfarin-dieta.cz/...

ppp
hodnocení

0x

bral jsem Warfarin, mám špatné žíly a po odběrech krve každý měsíc (kdy jsem byl rozpíchaný jak nějaký feťák) mi můj kardiolog vyjednal na zdravotní pojišťovně Eliquis, Jste-li u VZP, máte možná smůlu - šetří na pacientech

Také mám Eliguis je šetrnější k organismu,,nemusí být dieta a nechodí se na kviky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]