Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
trpím téměř celoživotně velkými úzkostmi. Ze všeho mám strach - z jednání s lidmi i celkově ze života, nemůžu se na nic soustředit, nemůžu spát, nezvládám to v práci ani doma a nemám chuť žít. Potřebovala bych to nějak řešit s psychiatrem, aby mi napsal nějaké léky, protože cítím, že takhle už to dál nepůjde. Bohužel se s tím vším musím prát sama a nikdo mi v tom nepomůže.
Potřebuji k návštěvě psychiatra doporučenku od praktického lékaře a nebo se tam můžu objenat rovnou sama? A myslíte, že moje stavy se dají řešit i nějak jinak než práškama? Dá se to definitivně vyřešit (vyléčit), když tím trpím už od dětství? Já takhle nechci žít.
Dobrý večer, podle všeho máte určitou formu deprese. V dnešní době lze tyhle úzkostní stavy dostat pod kontrolu. Určitě neotálejte ani chvilku a navštivte psychiatra. Psychiatr má na rozdíl od psychologa možnost odhalit příčinu i započat léčbu. Kvůli anonymite, popřípade naléhavosti žádnou doporučenku nepotřebujete, Hlavne psychiatra co nejspíše navštivte.
Můžu vám dát kontakt na psycholožku, kterou znám osobně a jsem přesvědčený, že by si s vašim problémem poradila. Žádné doporučení k ní nepotřebujete. Akorát nevím, jestli nejste příliš zdaleka.
pokud já mám takové neutěšené stavy tak začnu něco dělat-ale to-co by mne opravdu zajímalo.Musíte mít nějaký cíl pro který chcete žít.Psychiatr vám dá léky vy si na ně zvyknete a pak je budete brát preventivně ze strachu..Ale hlavní věc je zaměstnat se!
Pěkný den,
objednat se můžete i sama,ale...mám zkušenost,že psychiatři si k prvním kontaktu stejně vyžádali doporučenku od obvodního,to samé psycholog.
Ale asi se to liší mezi lékaři. Každopádně bych nejprve zkusila psychologa. A pakliže on by Vám doporučil,abyste se obrátila i na psychiatra,tak bych šla i k psychiatrovi. Psychiatra bych brala až jako druhou volbu. Sama k psychiatrovi chodím a vím tedy,že léčba není jednoduchá. Může Vám výrazně pomoct,to ano,ale musíte počítat s tím,že ty léky mají spoustu vedlejších účinků,léčba trvá dlouho a výsledek není vždy jistý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.