Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní ze zahraničí

Od: zuzka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s agenturou Dendax?
Chci si nechat vrátit daně, ale nevím na kterou agenturu se obrátit. Poprvé mi to vyřizovali TJ Legal, ale nyní dost zvedli cenu služeb, tak jsem se chtěla podívat po něčem jiném.
Za jakékoliv tipy předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Předpokládám že myslíte spíše vrácení příspěvků do sociálního systému a nikoliv vrácení daní.
Ten formulář je relativně jednoduchý a pokud vládnete jazykem země, kde jste pracovala, není důvod platit agentuře.
Pokud si zažádáte o vrácení, můžete mít v budoucnu problém a sice při doložení odpracovaných let pro výpočet starobního důchodu. Tyto roky by Vám nemusely být uznány.
doplněno 15.03.19 15:56: Jak jsem psal, formulář je jednoduchý a stačí Vám kdokoliv, kdo to přeloží.
Já k tomu žádnou agenturu nepotřeboval.
zuzka*
hodnocení

Děkuji za reakci. Ano přesně to jsem myslela.
A právě, že daným jazykem nemluvím, proto sháním agenturu, ale ráda bych nějakou ověřenou.
zuzka*
hodnocení

Já vás chápu, ale ptám se na kvalitu těch agentur. Předpokládejme, že jsem neskutečný negramot a potřebuji agenturu, která to zařídí za mě.
Zná někdo Dendax?
lmgify

Čistě ze zvědavosti - v jaké zemi může člověk pracovat a přitom neznat základy místního jazyka? O kterou zemi se zde jedná?

zuzka*
hodnocení

Nizozemsko, jsou to takové ty sezónní práce, naučila jsem se tam dobře polsky.
zuzka - jen upozorním, že pokud byste si brigádu ve stejné zemi chtěla zopakovat, ať už tutéž či jinou,je možné, že po vyplacení těch soc.příspěvků už Vás zpět do systému nevezmou.
Pro Švýcarsko to platí zcela jistě,u jiných zemí si nejsem úplně jist tak nebudu psát dohady.
zuzka*
hodnocení

Ano já vím. Tohle všechno jsem si už zjišťovala.
Sháním recenze na ty blbý Dendax, doporučovali je student agency, ale když jsem se jich ptala zdali je to stále aktuální tak pěkně ignorují všechny dotazy :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]