Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik může mít strojvůdce dioptrií?

Od: parek* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak to je teďka se zrakem na strojvedoucího. Našel jsem článek kde stojí , že "součaný předpis dovoluje strojvedoucím nosit brýle až do 5ti dioprií. Já teďka nosím necelé 2dioprie.

eurozpravy.cz/...

No a já se chi zeptat, jestli je to pravda a nebo jenom nějákej nesmysl. A jesli by mě vzali.

Děkuji, budu rád za každé odpovědi.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@parek - No a já se chi zeptat, jestli je to pravda a nebo jenom nějákej nesmysl. A jesli by mě vzali.
V tom odkazu se jasně píše "Ministerstvo dopravy navrhlo snížit kritéria na zrak strojvůdců..." - takže zatím platí současné předpisy.

O přijetí rozhoduje víc podmínek, než jen počet dioptrií, takže zda by vás přijali se tady nedozvíte.

parek*
hodnocení

Děkuji za odpověď já chtěl jenom vědět jak je to s tím zrakem.
Jinak je mi jasné , že je toho daleko víc.

hodnocení

2x
Najdi si a internetu vyhlášku 101/95 Sb. Řeší se tam zdravotní způsobilost zaměstnanců v dopravě

Jenže tam se uvádějí pouze druhy prováděných prohlídek a kontrol.

hlavně si přečtěte přílohu tehle vyhlášky tam se dozvíte všecko

parek*
hodnocení

Také děkuji za odpověď , našel jsem si to, ale moc tomu nerozumím někdy tam je +/-2D , jindy +/-5D atd. A pak ta ostrost zraku. No jsem stoho vedle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]