Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPČ člověka z ÚP

Od: mariet* odpovědí: 2 změna:

Jsem OSVČ v oboru úklid a chtěla bych zaměstnat svoji sestru, která je evidována na ÚP na DPČ asi za 2000,- Kč za měsíc. Nevím, jestli je toto možné a jestli ano, jaké jsou moje a její povinnosti. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možné to je. Sestra si nesmí při evidenci na ÚP vydělat více, než polovinu minimální mzdy. Takže výdělek 2 000 Kč/měs. jí v ničem nevadí. Musí ovšem nekol. zaměstnání na ÚP nahlásit a dokládat jim výši výdělku. Pokud pobírá podporu v nezaměstnanosti, ta se jí pozastaví dokud bude u Vás na DPČ pracovat. Jinak pro ni nadále platí povinnost součinnosti s ÚP a prioritou zůstáva pro ni hledání zaměstnání na HPP. Takže musí nadále dodržovat termíny schůzek a pokud se pro ni najde vhodné zaměstnání, nesmí ho bez vážného důvodu odmítnout.

iz*
hodnocení

0x

@KapkaNadeje má pravdu.

Já jen připomenu, že DPČ není vážným důvodem, pro který by uchazeč o zaměstnání mohl odmítnout zprostředkované zaměstnání, nebo pro který by se nemusel dostavit na naplánovanou schůzku na ÚP.

Sestra musí nekolidující zaměstnání ÚP oznámit včas > nejlépe před uzavřením DPČ nebo nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]