Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investiční pojištění a exekuce

Od: sebod* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Může exekutor zabavit finanční prostředky , které si dlužním ukládá na investiční životní spoření? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

finance.idnes.cz/...

spolcest.cz/...

Já si bohužel myslím, že může, nedostane se k ním hned a přijmo, může dojít k přikázání pohledávky a on se dostane do vašeho postavení vůči pojišťovně, vzhledem k tomu, že vám může mezitím postihnout příjmy a jiný majetek, snadno přestanete pojišťovně platit, ona vypoví smlouvu a exekutor se dočká svého plnění. Přiložila jsem i články k tomuto tématu

arecibo*
hodnocení

2x

Předpokládám, že je to analogická situace jako u penzijního připojištění. SE má nárok na plnění, až dojde k plnění. Čili buď smrtí dlužníka, výplatou atd.

Pokud zjistíme, že povinný má penzijní připojištění, víme, že sice můžeme vydat exekuční příkaz vydat můžeme, právní moc rovněž, ale pohledávku vymůžeme někdy za x let, popřípadě nikdy.

zikjasa*
hodnocení

1x

Já si myslím že pokud mezi Vámí a ŽP trvá smluvní vztah tak exekutor nic nezmůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]