Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Měl jsem zánět močových cest. Doktor po vyšetření mi napslal antibiotika. Týden po vybrání jsem začal mít bolesti silné břicha že jsem jel na pohotovost. Na vyšetření sono a jiné mi nic nenašli a propustili mne domu a držet dietu a koupit si probiotika. V lékárně mi prodali Laktobacily Antibio 40 balení 10tablet. Probiotika užívám a stav se mi zlepšuje bolesti břicha již nemám. Antibiotika zničí bakterie které zničí bakterie které mají vliv na trávení atd. Jenomže doktor mne neupozornil o zakoupení probiotik aby mi nevznikly problémy které jsem měl. Probiotika využívám a mám si koupit další? Jaké mate zkušenosti mi poradit? Děkuji.
Že antibiotika ničí kromě patogenních bakterií i bakterie symbiotické a pro tělo důležité, to je tak známý fakt, že se ani nedivím, že ho lékař nezdůraznil. Stejně jako by se na antibiotika neměl pít alkohol a že se musí brát přesně, protože nepřesné užívání způsobuje rezistenci bakterií. Tohle všechno musí vědět každý, kdo někdy otevřel internet.
Takže ano, probiotika s antibiotiky užívejte vždy, odstup musí být minimálně 2 hodiny.
já zjistil že mi pomáhá podstatně rychlokvašený okurky, nyní jsem také po ATB a protože nejsou okurky, dělám si zelí.
Nakrájet, prokmínovat upěchovat, svařit vodu se solí: 2dkg/litr, nechat vychladnout a zalít zelí, zatížit aby to bylo vše pod vodou, a počkat týden. Pak konzumovat...proběhne léčné kvašení, což na střeva pomáhá. Co se neují umístit do ledničky a konzumovat dál. Nenechat dlouho venku, mohlo by začít znovu kvsit a to by už nebylo dobré. Kupuji malou hlávečku tak do 1kg.
Probiotika se konzumují min. měsíc.
Je to tak. V podstatě pomáhá jakákoli fermentovaná potravina (tedy i rychlokvašená zelenina). Pozor, nejde o nakládanou zeleninu, která prošla varem. Jde o potraviny "pouze" kvašené, neboli fermentované. A je to rozhodně levnější než ta probiotika.
Když neupozornil lékař, tak ale u nás v lékárně, když vydávají antibiotika, vždy doporučují zároven užívat probiotika. Jestli se cítíte dobře, není důvod užívat další balení.
Zdravím. Tělo si probiotika dokáže "vyrobit" samo, ale pár dnů to trvá a může bolet břicho. Dřív žádné probiotické tablety nebyly a nikomu nescházely; ale žijeme ve 21 století, tak proč se trápit a čekat, až se tělo samo postará. Pokud jste dobral celé balení probiotik, další už se vám v útrobách namnoží (jsou to totiž živé kultury). Pokud stále necítíte ve střevech pohodu, pijte nějakou dobu kefír, jezte bílý (skutečný) jogurt. Obojí obsahuje mléčné bakterie, jejich namnožení trvá déle. Můžete si koupit balíček kysaného zelí (pozor, nekonzumovat naráz s kefírem a jogurty) jak radí rádce nade mnou. Další balení probiotik z lékárny už je zbytečné. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.