Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na letní dovolenou v Itálii s dětmi

Od: hella* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, víc hlav víc ví, a proto prosím, nemáte někdo osvědčený tip na letní dovolenou s dětmi v Itálii? Moje představa je vzdálenost do 1.000 km od Prahy, apartmán (nejlépe přízemní) s možností "vypuštění" dětí, bazén uvnitř areálu a moře poblíž.. Doprava i strava vlastní. Hledala jsem na internetu, ale těch možností jsou stovky, docela špatně se v tom člověk orientuje a já bych moc uvítala, kdybyste někdo měl něco takového již vyzkoušeného a mohl mi to doporučit. Děkuji, HP

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toireasa*
hodnocení

2x

Zdravím, já se teda přiznám, že Itálie mě zrovna moc nenadchla. Co se týče památek, jídla, atd., tak super, ale pokud jde o pobyt na pláži, tak nic extra, moře dost špinavé... :-/ (nehledě na to, že nevíte, co na dně toho moře leží - tím narážím na radioaktivní odpad, který tam "uložila" mafie) Já nevím, já bych teda pro pobyt s dětmi raději volila Chorvatsko. ;)

hella*

Děkuji za názor. V Chorvatsku jsme s dětmi byli a není sporu o tom, že je mnohem čistější než Itálie, ale všechny námi navštívené pláže byly oblázkové (ostrov Pag) anebo betonová mola se schůdky do vody a hloubkou (Poreč). Itálie je pověstná svými písečnými plážemi s pozvolnými přístupy do moře, a proto nás to kvůli dětem láká. Na druhou stranu jsem kdysi byla v Bibione a Lidu Adrianu a téměř mě vyděsily tisíce řad slunečníků... Právě proto bychom rádi někam, kde to má někdo vyzkoušené a taky kde je bazén. (Co se týče event. nebezpečného odpadu, zřejmě by nebyl velký rozdíl mezi italským a chorvatským Jadranem, ale pevně věřím, že tahle adriatická riviéra je SNAD relativně čistá).

maja200*
hodnocení

2x

I když celkově asi se dá říci,že Chorvatsko má více čistějších pláží než Itálie,není to zcela pravda.Sever Itálie má moře špinavší než v Chorvatsku,ale platí čím jižněji do Itálie tím větší je to krása.Bohužel cesta je delší:(. Letos se chystáme do Kalábrie,je to úplně na jihu,ale co jsem se dočetla jezdí tam i rodiny s dětmi z Prahy a okolí. Nachází se tady i jedna z deseti nejhezčích pláží v Evropě.*slunce*. Ale ani sever určitě není k zahození, zkuste se podívat na www.italie.cz - najdete tam katalog ubytování s vlastní i autobusovou dopravou ve všech regionech v Itálii i s popisem oblástí a je to velmi přehledné.

stirecek*
hodnocení

2x

Itálie je rozhodně pro děti lepší než Chorvatsko a myslím nejen pro děti. Klidně si dovolím říct, že je tam i levněji než v Chorvatsku. Apartmánů s bazeném je spousta, je však nutné hledat s předstihem, poněvadž v létě už je nabídka omezená. Strach ze špinavého moře mít nemusíte, někdy je kalné, když jsou velké vlny, ale to je málokdy, počasí je stálé. Jezdíme dvakrát ročně na palmovku, pláže super, podlíž pohoří Gran Sasso a kousek do Říma, takže taková všestranná aktivní dovolená. A pokud se podaří koupit na poslední chvíli, tak pak je to super a pro čtyři lidi se vlezete do deseti tis i s dopravou, bez stravy.

jara5
hodnocení

0x

mi jezdíme z ( victoria-ck.cz/... ) pod stany příp. do karavanů (skoro stejné);) ... kempy jsou super zařízené, ve stanu je od ledničky, talířů, příborů, věcí na vaření snad vše, zpravidla kousek od moře a v kempech bývají bazény a další věci na vyžití ;) a není to tak drahé ;) a pro děti je to lepší než když jsou zavřený někde na hotelu, apartmánu a pod. ;)

Mrkni na stránky ;)

victoria-ck.cz/...

hella*

Děkuji za tip, mrknu na to. Škoda, že nejsi zaregistrovaný, taky bych tuto odpověď ohodnotila jako dobrou.

ilka*
hodnocení

0x

www.italie-garda.cz - podívejte se na web, jsou tam i fotky, telefon - meil...není to drahé, a spousta aktivit

ilka*
hodnocení

0x

Podívejte se na www.italie-garda.cz, - jezero Garda, není to z Čech daleko. Spousta aktivit, není to drahé!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]