Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych založila www stránky, jejíž zaměření nechci z určitých důvodů zveřejňovat. Zajímalo by mě zda je výhodnější se do tvorby pustit sama nebo s nějakou webdesignovou firmou. Mám v plánu, že některé služby by byly přístupné až po malém poplatku (1SMS). Zkrátka mě zajímá jak je to obtížné a finančně nákladné (tvorba + nějaké zkloubení s těmi SMS) Což nevím jak zrealizovat - jak se mám domluvit a s kým - s operátory?Dík
k první části - chci si opravit auto, myslíte si, že se do toho mám pustit nebo to nechat servisu? - a kdo z dotazu pozná zda jsem levoruký nebo sám profík automechanik? Vidím to spíše na oslovení profíků.
Na sms, no operátora zkusit můžeš, jsou ovšem firmy na to specializované třeba erika-as.cz/...
Netuším sice o co jde a jak to bude složité, počítáš s tím, že náklady na start mohou jít i do milionů?
1) Za odkaz děkuji - netušila jsem, že něco takového existuje
2) "Mám se do toho pustit sama nebo ne?" Pokud pokládám tento typ otázky, obvykle tím myslím, že daný obor ovládám průměrně (používání základních programů, práce s foto, zvukem,...)
Mám si opravit auto? ... Od člověka, který mi položí tuto otázku předpokládám, že zvládá údržbu a základní opravy vozidla. Nicméně já jsem svůj dotaz alespoň trochu specifikovala. Z vašeho "dotazu" nepochopím zda se jedná o prasklou žárovku nebo rozbitou převodovku.
3) Náklady do milionů - nepočítám
Nestrašte ji. Možná by vystačila s pár desítkami tisíc. Samozřejmostí je založení živnosti nebo firmy se všemi z toho plynoucími povinnostmi - např. zdanění příjmu apod.
Ta firma erika je nějaký tahoun trhu? (Jako třeba syner,čez,O2,nokia,...)?
Né že bych je chtěla nějak zahazovat, ale na svých stránkách nejsou příliš zdílní a navíc mi příjde, že je aktualizovali naposled před deseti leti. (eurotel, oskar, teletext)
Ještě dotaz k živnosti: Co jsem se dívala na seznam volných živností - sedí mi k tomu tato: 47. Zprostředkování obchodu a služeb. Což bude zřejmě ono, asi jako u e-shopů. Né?
Na co zrovna erika, na webu je fura poskytovatenu kde si za SMS koupite nejaky kod. A jednoduche web stranky postavi dnes kazdy 15 lety trouba. Uzivatel posle SMS za 3 kč a tazatelka obdrží 2.10kč jednoduché jako facka. Ohledně ŽL je to asi tak jak píšete, poskytování služeb.
No to jsem chtěla slyšet. Z vašeho příspěvku tryská optimizmus a to mám ráda.
Co se týká tvorby www narazila jsem na společnost wenode.cz a na samozřejmě kupu návodů na internetu. Tak jen nevím kterou cestou se do toho pustit. Webnode.cz nebo klasika (tím nemyslím html)
erika je první co našel strejda google a je to tuším celkem často pod inzeráty na tapety, hry, soutěže (nebo bývalo, nevím to není to co bych sledoval) stálo tam službu zajišťuje erika.
Když je ten obsah stránky tak tajný tak lze těžko posoudit o jakou živnost půjde. pokud se ale nemýlím živnostenské oprávnění na živnosti volné umožňuje vykonávat všechny obory uvedené v příloze živnostenského zákona. Pokud je na ŽÚ trochu ochotný úředník tak poradí.
Jinak stránky vytvořené laikem jsou snadno k poznání a zákazníka spše odradí - firma, která nemá na profi stránky nevzbuzuje moc důvěry. Uvědom si, že Ti budou platit předem a bez zkušenosti nemají zaručeno, že dostanou co požadovali, pro ně může jít o podvod. Pokud by uhrazení poplatku přes SMS bylo svázáno s další činností na stránce (placený přístup do určitých sekcí apod.) pak pochybuji, že to zvládne amatér. Bez podrobnějších znalostí projektu nelze říci více.
doplněno 11.02.10 23:36:Příklad webu vytvořeného autorem projektu (mimochodem slušného podvodu) goldenclub.sk/...
Autor si určitě myslí jaké má skvělé stránky.
Po ukázce webu jsem teprve pochopila co tím myslíš. To je opravdu strašné. Můj první dojem byl ihned najít šipku zpět. Ale koukni na www.webnode.cz , kde jsou ukázky celkem normálních webů.
Na pohled hezké. Nabízejí zadarmo něco exkluzivního. Z něčeho ale žít musejí, ne? Nejsou charita. Takže někde bude háček.
Když v obchodě lákají na stavebnici z Lega tak je to taky většinou na model, který postavil zkušený "stavitel" a ne začátečník.
Na druhou stranu: máš projekt, chuť, iniciativu, ale málo prostředků - možná dobrá cesta na to si zkusit zda byl Tvůj odhad správný. Pokud je to ale s těmi SMS tak jak jsem psal to opravdu nemáš šanci zvládnout.
Ty stránky jsem ti ukazovala především kvůli designu webů, které těmito stránkami vznikly. Společnost žije z následujícího: 1) 300-500kč/rok za to že v adrese nebude něco.webnode.cz, ale něco.cz 2) za nadstandartní služby - webnode.cz/...
Prošel jsem webnode jen letmo:
- nevím, kde jsi vzala těch 300-500, ale to co popisuješ odpovídá registraci domény druhého řádu, pro .cz vidím 499,- Kč/rok. Z toho kus zaplatí registrátorovi a kus si nechají. Takže z toho asi nežijí, to by brzy zkrachovali
- aby je uživily ty poplatky za nadstandardní služby museli by mít tisíce nebo spíš desetitisíce takových klientů - vidíš to reálně?
- hlavním zdrojem příjmů na Internetu je reklama a oni tvrdí, že Ti dají hosting. doménu a programovací prostředek zadarmo a bez reklam na Tvojí stránce - to se mi nezdá
A nakonec: kdyby systém webnode byl tak skvělý jak se popisuje (sebechvála obvykle páchne) proč by firmy platily nemalé částky firmám specializovaným na tvorbu, údržbu a provoz stránek? Moji kamarádi provozují jednu z významnějších, mají cca 10 velkých klientů a uživí tím cca 50 zaměstnanců.
Do začátku je to možná dobré, zkus to, uvidíš. Nevypadá že bys na projektu měla být existenčně závislá, takže když to vyjde bude to super, když ne budeš mít zkušenost a ta se za peníze nedá koupit. Kdo má úspěšné dva projekty z deseti je skoro podnikatelský génius.
Se startovanim webu mam svoje zkusenosti. Jsou 2 cesty:
1. Co si udelas to mas. To je dobra cesta v pripade ze mas skutecne hodne casu a koncept webu je jednoduchy. Vetsinou se to ale obrati v situaci kdy litujes toho casu straveneho vyvojem protoze v teto oblasti plati ze aby veci fungovali jednoduse musi pracovat v pozadi docela slozity mechanismus. Navic, prace amatera se pozna od prvniho pohledu co klienty odrazuje.
2. Sepises si co chces, nechas si to ohodnotit od vice firem, jednu si vyberes. Oni to proste udelaji a hotovson. Jednoduche a rychle. Muzes se pak soustredit na obchod, nicmene pocitej s urcitou vstupni investici.
Prasečinky máš v hlavě akorát ty. Má nápad o kterém si myslí, že by jí mohl vydělat, a nechce, aby jí ho někdo ukradl.
A proto ani nezveřejní zaměření a ti, co se jí snaží pomoci, tápají.
Tak ji pomozte Vy, chytráku.
Děkuji za uznání mé inteligence. Já se tedy domnívám, že jsem jí dos snažil pomoci k rozhodnutí zda to zvládne sama či ne.
o tuhle se oblast se celkem zajímám a bohužel musím říci, že to nejsou moc dobré příklady - kdy běžní uživatelé dostanou nápad a chtějí ho realizovat. Není problém v tom utopit spousty peněz, protože lautr nic nedokáží sami a pro každou blbost musí někomu cpát penízky. Navíc ty nápady nemají moc silnou myšlenku, většinou jsou povrchní a přesto se zdají být tak úžasné.
Doporučuji se předem na tu službu podívat očima běžného uživatele, zda by chtěl vůbec něco podobného používat a dokonce platit. Ani po odpovědi ano, ano, není jistota návratu. Ale zase by bylo škoda něco nezkusit, kdyby náhodou
Osobně jsem asi z 30-ti SUPER nápadů realizoval asi 5 a dva z nich stejně nic moc... tak to zvažte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.