Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na uvolnění dutin?

Od: eva* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před cca 14 dny jsem měla chřipku(vyleženo/vyléčeno bez antibiotik), teď se mi vrátilo nachlazení, HLAVNĚ ucpané dutiny. Nos ucpaný není,ale mám tlaky v dutinách a chlavě. Beru Sinupret tablety, ale nechce se uvolnit. Nemáte nějaký,, babský"recept?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už to tady nedávno bylo - inhalovat.

Normálně si uvařte heřmánek, nalejte do hrnce, přes hlavu dejte ručník, aby vám pára neutíkala ven, a snažte se z hluboka dýchat tu páru. Ale s podobným úspěchem můžete inhalovat i páru z horkých brambor.

Další babské rady: koupel nohou v hodně teplé vodě, také koupat ruce po lokty v hodně teplé vodě.

jezevec*
hodnocení

0x

Řekni doktorce, ať ti napíše Clarinase. Fantastickej lék přesně na to, co popisuješ...

figurek*
hodnocení

0x

Vy nemáte ucpané dutiny, ale oteklou sliznici. Na tu platí stará známá jogínská metoda : Propláchnout si nos teplou a posolenou vodou. Ideální je luhačovická Vincentka.

Vezměte hlubší misku, nalejte do ní teplou vodu, posolte, rozmíchejte. Misku postavte na stůl, předkloňte se, strčte nos do vody a natáhněte tolik, kolik jde. Chvíli držte, pak všechno vysmrkejte a co proteklo do pusy, to vyplivněte. Tuhle proceduru párkrát opakujte a hned ucítíte, jak máte krásně volný nos.

eva*
hodnocení

0x
Děkuji všem za rady. Vyzkouším. E.

jabraka*
hodnocení

0x

Já mám velice účinný způsob.Inhalace.Koupil jsem si eukalyptový olej v lékárně,a inhaluji jej z horké vody.V malé skleničce ohřeji vodu asi na 80 stC.Do vatičky na špejli kápnu několik kapek olejíčku,a ten ponořím do vody.Hlavu skloním těsně nad nádobku a dýchám páry.Jednak nosem a střídám dýchání ústy.Je to velice drastické,ale účinné.

JABRAKA

oolma
hodnocení

0x

Ucpané dutiny mě potrápily několikrát. Vždy mě pomohl Solux-infralampa, stojí kolem 300,-Kč.

hodnocení

0x
Tak to jsme na tom podobně. Akorát že já to nedolecila. A nyní se léčím s bronchitidou. Jinak lékař vám něco předepíše. Brala jsem taky dříve Clarinase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]