Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví ze zahraničí

Od: berdulinis odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit. Babička mi chce odkázat nějaká pole na Slovensku. Bohužel slovenský právník nám oznámil, že toto není možné z důvodu, že jsem cizinec, tedy nemám slovenské občanství.
Proto se chci zeptat, zda-li existuje nějaká jiná možnost nabytí majetku. Slyšela jsem něco o devizovém zákonu, že by to mohl vyřešit. Bohužel jsem se nepídila dál a nic o tom nevím.
Či mohu vůbec získat slovenské občanství, když nežiji na území Slovenska?

Děkuji za jakoukoli radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem právník ale myslím si že v tomhle případě by národnost neměla hrát roli.

lidka*
hodnocení

0x

Já osobně bych to neřešila získáním slovenského občanství. Myslím, že byste si zbytečně zkomplikovala situace zde. Domnívám se, že by mohl být omezen prodej půdy, ale už ne dědictví. Doporučila bych požádat Ministerstvo zahraničních věcí o informaci, jak tuto záležitost řešit. Zda je možné podle stávajících předpisů půdu darovat a nebo dědit. Zde máte kontakt: *klik* mzv.cz/...

doplněno 11.02.10 17:59:

Zde je pár informací na toto téma u nás v ČR: hypoindex.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]