Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat co by kdo dělal v mojí situaci, mám ID stupeň (7 tisíc), aktivně hledám práci, je mi 29 a bydlím u našich. Matka má problém jednak s tím že se chci osamostatnit (včera jsem zažádal o městký byt) ale i s tím že si chci uvařit, vyprat, a podobně. Napjatá atmosféra už vedla k tomu jsem ji napadl (bez pardon jednu vrazil, pak šel do hospody) stejně tak otec večer co večer přijde namol, jsme tři a bydlíme v 2+1.
Díky za rady a podporu
Matce jsem se omluvil, koupil květinu a bonboniéru, silná ponorka tu bohužel vládne pořád ale místo další hlouposti jdu raději ven, máme tu poblíž krásný les. Zítra jdu na pohovor hned ke dvěma zaměstnavatelům, několik dalších jsem kontaktoval telefonicky, osobně, nebo životopisy.
Někdo tu psal bezbariérový byt, to je to samé jako sociální?
Vzhledem k záchvatům kdy jsem si vylomil kus zubu o nábytek a při dalším si rozedřel obličej, mám bohužel dvanácti hodinové směny/třísměnný provoz zakázaný, řidičák taky...
P.S. psal jsem do hospody, ale tehdy jen vyjímečně, jinak se alkoholu vyhýbám obloukem
Díky za rady a podporu
Podporu ode mne nedostanete a radu zde máte - zmizte matce i otcovi z očí a to co nejrychleji, to bez rozdílu, jest-li jste vlastní nebo adoptovaný. Být to u nás, tak manžel by s vámi již dávno vyrazil dveře.
Skoro ve 30 letech nejste schopný si udělat ani rekvalifikační kurz a živit se sám? Vždyť vy ani nesplníte podmínky na starobní důchod. Živit se necháte kým?
Pokud byste nechtěl být vyžírka, nefachčenko jako doposud, najdete si práci i s ubytováním třeba na druhém konci republiky. Zřejmě vám bydlení u rodičů vyhovuje a teď máte bobky, že vás opravdu vyhodí.
Zdravím. Udělejte to co nejdříve. Vaší mámě se brzy uleví a bude se jí žít lépe, když se o sebe postaráte se vším všudy. Svým dotazem zde jen provokujete, že? Jinak si nedovedu vysvětlit, když se takto chováte k mámě, proč s Vámi už sama nevyrazila dveře!
Jsou i ubytovny, dá se najít třeba i spolubydlení..
Petr101 - Vaše nemoc se dnes nechá dobře léčit, aby nebyly žádné náhlé příhody. Je to nemoc, které se věnovala velká péče a výzkum, léků je na ni dost, tak snad jste zaléčený.
Namátkou jsem našla v Pardubicích práci sanitáře v nemocnici Pardubice. Podmínkou je dodělat si sanitářský kurz.
nempk.cz/... - nehleďte na to, že požadují ,,dělnice,, oni na této pozici přivítají i muže, který má sílu.
-----------------------------------
Tady v Bille by bylo doplňování mléčných výrobků na HPP, nebo brigádu.
Nepožadují práce na pokladně, jako v Kauflandu. I tam sice přijímají, ale člověk se musí zaučit na pokladnu.
Před nástupem je potřeba si vyřídit zdravotní průkaz.
-------------------------------
Pokud máte větší problémy, tak je možnost zajímat se o práci v chráněné dílně. Chce to ale je obejít a poptávat se, mít v ruce připravený životopis. Dílny moc inzeráty na weby nedávají. firmy.cz/...
Přesto jsem jeden inzerát zahlédla na stránkách ÚP. portal.mpsv.cz/... jedná se o šití, ale abych řekla, pravdu syn tam v Pardubicích také dělal a naučil se to. Šili hračky, polštářky.
-----------------------------------
Do Foxconnu byste nechtěl jít pracovat? Můžete vůbec pracovat u stroje? foxconn.jobs.cz/... Pozic je více /na jejich stránkách, ale tuto jsem vybrala, že je pouze na jednu směnu, což bude pro Vás výhodné. Jistě potřebujete mít pravidelný režim.
Pokud nemůžete být na lince, nebo u stroje, tak se Vám tím pádem výběr hodně sníží.
----------------------------------
Nebo jít alespoň do úklidu, nabrat si dva - tři úvazky, protože jsou většinou úklidy kanceláří na pár hodin.
---------------------------------
Máte pouze základní školu, tedy jste od 15 let nepracoval? Nebo jste měl během těch let brigády? Naskočit do pracovního procesu nebude lehké, možná zkuste na začátek zkrácený pracovní poměr a později celý úvazek.
Petře, zajděte si v Pardubicích ohledně bytové otázky i na sociální odbor při ÚP, kde se vydávají průkazy ZTP (možná jej vlastníte a pokud ne, zažádejte si) a další jiné. Mimo jiné tam dostanete radu, jak řešit bytovou otázku, máte-li zdravotní handicap, kterým je neurologická záležitost - epilepsie. Byty zvláštního určení tzv. bezbariérové byty jsou k tomu právě určeny. V Pardubicích např. na Rokycanově ul. Pokud vám bude malý byteček přidělen, budete mít příjem ID, dále práci či brigádu (v odkazech jste dostal hodně typů) a pak také existuje sociální dávka - příspěvek na bydlení. Ta dorovnává ony chybějící finance. Jsou na to celkem přísná pravidla, ale vše se dozvíte a zažádáte taktéž na onom sociálním odboru. Shrnu: 1/ omluva mamince, 2/ najít si brigádu - práci - chrněnou dílnu, prostě zdroj financí, 3/ sociální odbor. Držím pěsti a vykročte HNED a na nic nečekejte, nic neodkládejte.
Nezlobte se na mě, ale máte dobře našlápnuto na bezdomovce. Matka se o Vás stará, vaří Vám a pere, a Vy ji praštíte. Uhodit ženu - na to není omluva. Divím se, že Vás tam chce nechat do 14. října. Já bych Vás lifrovala hned a rychlým krokem. Navíc, pokud je pravda, že si Vás vzala z dětského domova, měl byste jí za její péči koupit pěknou kytku a ne ji řezat. Měl byste se stydět.
Dostal jste 7 tisíc ID. Zaplať pámbu za to. Měl jste si vážit ÚP, chodit tam dle domluvy. Z toho je vidět, že nejste příliš spolehlivý. Připravil jste sám sebe o peníze a nikomu jinému za to nemůžete dávat vinu. Oni tam také nejsou pro legraci a k vyloučení dojde bez pardónu. Pokud byste sehnal práci, také tam jednou přijdete a jednou nepřijdete? O nespolehlivé lidi nemají nhikde zájem.
Proč jste se ničím nevyučil? Takhle budete sbírat jem tu nejhorší práci a nejméně placenou. Nemoc Vám v učení či ve studiu nemohla vadit. Mám známou, epileptičku, vystudovala střední ekonomickou školu, celý život pracuje. Žádný invalidní důchod! Dělá fakturantku. Jediné omezení má v tom, že jí nepovolili složit si zkoušky na řízení auta. To nesmí. Jinak je to normální ženská začleněná do společnosti, vydělává a nestěžuje si.
Ze 7 tisíc městský byt nezaplatíte. + strava, energie a další výdaje. A navíc pochybuji, že by při dnešní nouzi s byty pro Vás nějaký měli hned, jakmile si požádáte. Pro Vás bude vhodné leda sdílené bydlení, s někým. Ale protože dovedete být prchlivý (to napadení matky), nebyl byste asi dobrý spolubydlící. Něco Vám rupne v bedně a zmlátíte druhého.
Takže potom opravdu jedině ta ubytovna. Že tam budete živořit? To jste si měl rozmyslet dřív, než jste vztáhl ruku na matku.
Připadá mi, že děláte všechno jen proto, abyste se zahrabal. Jediná rada - důkladně zvážit celý svůj život a předělat, co se dá. Sehnat práci, zkusit vzdělání. I dnes dosud existuje vzdělání dálkové či večerní, i když už v menší míře, než za totality. Jinak jen rozum do hrsti a k tomu kus štěstí. Za hodně věcí si můžete opravdu jen sám. Jaga.
Co Vám řekli na bytovém odboru, nebo jak se to dneska jmenuje. Opravdu dali naději, že do půl roku máte možnost získat městský byt? Z Vašeho ID těžko poplatíte samostatné bydlení, počítejte, že neseženete-li zaměstnání, budete stát frontu na sociální dávky.
Pokud by to nevycházelo, tak zvažte spolubydlení v bytě se studenty, tam si budete vařit a prát opravdu sám a snad by to bylo trošku levnější.
Pokud se chcete mamince plést v kuchyni /povětšinou jsou kuchyňky v bytech malé/, nedivím se, že matka nechce. Nedalo by se dohodnout, že byste uvařil pro všechny a ne pouze pro sebe? Tedy třeba dva dny v týdnu byste se postaral kompletně o kuchyni a matka by měla čas na svoje záležitosti.
To, že jste matku napadl, tak byste měl chodit kanálama, i když Vás asi vyprovokovala. Je lepší vzít čepici, klíče a jít ven.
Doufám, že jste se matce omluvil a něco ji koupil. Ale tyhle věci se nezapomínají, to mi věřte.
Čím jste vyučen, či jaká je škola, co a jak hledáte? Jste zaregistrován na ÚP? Jste veden jako žadatel se změněnou pracovní schopností?
Z toho, co jste již napsal, soudím, že žijete v nefunkční rodině. Otec pravidelně navštěvuje hospodu/y, kde utrácí peníze, matka vyčítá, slovně ubližuje, Vy problémy se sebekázní, plánováním, s uplatněním na pracovním trhu.
Je jedno, jestli jste nepokračoval v dalším vzdělávání kvůli zdravotním potížím, nebo neochotou se vzdělávat, či jste neměl prostě buňky na učivo.
Potom možná škoda, že jste nechodil do zvláštní školy, kde bylo o děti s malými problémy postaráno a povětšinou se vyučily, když ne ve 3 letém oboru, tak alespoň ve dvouletém /pomocné práce v kuchyni, zahradnictví atd./. Nevím, možná, že zvláštní školy byly v té době již byly zrušeny a nikdo se s Vámi nezaobíral a neposunoval dále.
Situace na pracovním trhu je taková, že i jako nekvalifikovaný dělník byste práci měl najít.
Předpokládám, že fyzicky zdatný jste. Napadlo mne, že byste se měl zeptat na vašem místním úřadě, jestli nehledají dělníka do čety na úklidy města, pomocné práce jako sekání trávy, okopávání záhonků, zametání atd..
Pokud byste měl opravdu zájem, napište, odkud asi tak jste větší město blízko, /například okolí Klecan, u Říčan/ podíváme se na různé servery s nabídkou práce pro základní vzdělání.
Kdyby Vám matka řekla že si vás z toho děcáku vůbec neměla brát, dost na to že jsem se to od ní dozvěděl na narozeninách..?
Nejsem nepřišel jsem na schůzku, vzdělání mám základní, do poloviny Června můžu chodit max kolem pracáku
@petr101 - Kdyby Vám matka řekla že si vás z toho děcáku vůbec neměla brát, dost na to že jsem se to od ní dozvěděl na narozeninách..?
Vy jste adoptovaný? A v kolika letech jste se to dozvěděl?
Nejsem nepřišel jsem na schůzku, vzdělání mám základní, do poloviny Června můžu chodit max kolem pracáku
Dvě hloupé otázky - proč nespolupracujete s ÚP? Proč si nezvýšíte vzdělání?
V 10ti. Na ÚP můžu v Červnu, vyhodili mě protože jsem nepřiššel na schůzku...
Když mi poradíte jak? Když řeknu že mám epilepsii lidé dělají jako kdybych měl bombu
@petr101 - Na ÚP můžu v Červnu, vyhodili mě protože jsem nepřiššel na schůzku...
To jste už psal - já se ptala, proč nespolupracujete = proč jste nepřišel a asi i bez omluvy.
Když mi poradíte jak? Když řeknu že mám epilepsii lidé dělají jako kdybych měl bombu
Chcete říci, že s epilepsií není možné další vzdělání, než vaše základní? Tak teď tu o Karkulce...
@petr101 - Někdo tu psal bezbariérový byt, to je to samé jako sociální?
Ne, není.
Bezbariérový byt je upraven např. pro člověka na vozíku, nepohyblivého či jinak postiženého.
Sociální byt je pomoc těm, které si nedokáží zajistit bydlení sami.
V bytech zvláštního určení (lidově řečeno bezbariérových bytech) bydlí lidé s handicapem tělesným, vnitřním, sluchovým, zrakovým, lehce mentálním. Můžete si to např. i vygooglovat. Epilepsie je neurologické onemocnění, objednejte se na neurologii k vyšetření a odnesete si s sebou odbornou zprávu. Požádejte lékaře nechť ve zprávě zdůrazní, že potřebujete naprostý klid a soukromí, co se týká bydlení, neboť tak nebude docházet k četnosti epi záchvatů atd. Zpráva se vám Petře, bude hodit jako doložení k mnohým jednáním - o byt, o průkaz TP či ZTP a později i o jiné sociální dávky. Vše vám sdělí pracovnice na sociálním odboru při ÚP. První pracovní den tohoto týdne uběhl, už jste tam zašel? Jste zrozenec znamení Váhy, neváhejte, ale konejte. Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.