Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční důchodový pojištění

Od: houbes* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, pracuji od svých 19 let a letos mi bude 50. Nikdy jsem nebyl na pracáku a nikdy jsem nebyl doma tzv. Americké volno. Teď mi přítelkyně říká jestli si schovávám evidencni důchodový listy. Já samozřejmě vše vyhazuji jelikož si myslim, že někde je nějaká správa, která registruje mé odpracované roky pro výpočet důchodu. Ptám se, mám pravdu a nebo evidenční listy , které jsem vyhazoval budu potřebovat k výpočtu důchodu? Dají se tyto ev. Listy zpětně sehnat někde na úřadech? Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

cssz.cz/...

Pošlete si žádost o ILDP.

nov

Z něho zjistíte jestli máte všechny pojištěné doby evidované.

figurek*
hodnocení

0x

jj, vůbec není špatné si v těchto věcech držet pořádek a případné díry zavčasu zalepit.

Zajděte si na ČSSZ, Českou správu sociálního zajištění a nechte si vytisknout papír se jménem

Osobní list důchodového pojištění.

Výsledek uvidíte hned. Já jsem musel doložit maturitní vysvědčení, protože jsem vůbec neměl zaevidované roky za střední školu.

hodnocení

0x

V 50 jste ještě "mladý", ale jak tu někdo psal je lépe si vše schovat. Já také vše vyhazuji, nebo se to "nějak" ztratí a tak jsem si před cca 2 lety- jsem o 11 roků starší, zažádal i výpis na sociálce. Říkal jsem si, že pokud bude něco chybět / díky Bohu nechybělo/, tak je lepší dohledávat dříve než později / nyní např lidé z dřívějšího zaměstnání žijí a mohou dosvědčit- za nějakou dobu je nenajdu, nebo budou již mrtvi/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]