Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,potřebuji poradit,od srpna mě svědilo předklotí,nyní je to po celém těle pocit jako skelná vata na sobě nebo kousací svetr,Vyšetřeno bylo kožní z krve chlamydie pneumoniae a yersenie,přeléčeno2týdny antibiotiky,poté alergologie krev v pořádku,neurologie uděláno mr mozku negativní,ct krční páteře negativní,jaterní testy negativní,cukrovka negativní,psychologie v pořádku.Nyní jsme v koncích.Děkuji za radu evicka 38let
Myjte se jenom vodou! Pouze ruce mýdlem. A ona i ta voda je někde taková, že by se jeden osypal.Pokud mazat, tak něčím pro mimina. Dělávají se u dětí se svědivou kůží ovesné koupele. To nevím, jak technicky provést.To musím sama vyhledat.
Teď se zaměřte na stravu. Nejlépe s pomocí dobrého výživového poradce. Vynechte dráždivá ostrá jídla, smažené, uzeniny, sladkosti, colu, kafe, čokoládu, bílou mouku, zrající sýry, tropické ovoce... Nejčastější alergen je mléko. Vyzkoušejte, jestli je vám lépe bez něj, ale to chce více týdnů.
Většinou se při kožních problémech doporučuje vyčistit žlučník a proplachovat ledviny čistou vodou. Zkuste užívat Mg- hořčík pravidelně večer a nalačno ráno brát E vitamin. Kupte si melasu a 1 lžíci denně. Je to zdroj železa i dalších minerálů. Ona suchá pokožka bývá někdy signálem nedostatku Fe a brát ho v tabletkách je problematické. Zobejte kvasnice, kvůli vitamínům B řady. To kůži prospívá. Píšete psychologie v pořádku. Jak tohle měřili? Nebo jste jen řekla, že s nikým nemáte problém, a stačilo?
Dobrý dne jak jsme psala nížeji bude to zřejmě psychikou,možná toho za poslední pul rok bylo moc,nicméně mi poradili Calciovku šumící z lékárny500mg-ta udělala moc dobře,dále železo a vitamin b6+třezalku čaj,xyzal tablety misto ditiadenu musím v práci řídit a hermal balneum olej do vany,Ovesné koupele vyzkouším,také kožní včera říkala že nosit pouze bavlněné oblečení,jak jsme tak procházela obchody s oblečením málokde je 100pro bavlna no,Děkuji Vám za rozsáhlou odpověd a radu.Přeji pěkný den.
Evo,
Vy jste se podrobila veškerým vyšetřením u odborníků na slovo vzatých a vše máte negativní.
Od nás chcete radu?
To se nezlobte,Pán Bůh zde není registrován.
Alespoň o něm nevím
wamp - Už jste slyšela něco jako lidová moudrost nebo selský rozum? Pána Boha sem nemíchejte, ten to nevyřeší a ani žádný odborník nemá patent na rozum. Rady ze života vůbec nejsou k zahození, naopak.
Pocit štípání kůže může vzniknout, když tělo kůží vylučuje přebytečné odpadní a i chemické látky z těla. A na kůži Vás pak ta "chemie" pálí. Léky, které jste v poslední době brala,Vám prostě nesedly. I normálního obvoďáka by to mělo napadnout, (když mu to řeknete). Atˇ Vám doktoři napíší jiné léky. Pokud už žádné neberete, zkuste se nějakou dobu vyhnout jakýkýmkoli chemickým prostředkům: prášky na praní, máchadla, barva na vlasy, atd. a všechny průmyslově zpracované potraviny, včetně uzenin, sušenek a sladkostí, atd...
Obtíže, jak přes kopírák. Ve výčtu Vám ješte chybí EEG, ale to na neurologii dělají jako jedno z prvních, takže asi máte za sebou a pak chuťovka v podobě vyšetření ohledně neuroendokrinních nádorů. Rovněž mám negativní. Jediné, na co mi přišli je nedostatek vitamínu D a mírně zvýšené jaterní testy. Asi půl roku jsem měl pokoj /po roce každodenních, až paralyzujících obtíží/ a od podzimu mám zase potíže, i když mnohem méně intenzivní. Zkusil jsem kdeco, zabírá hodně pít, což je u mě problém, prakticky nemám pocit žízně. Zkuste se řídit radami od Lišky, v podstatě tam je všechno. Ještě možná nezmínila dostatek spánku.
Jestli přijdete na to, co to způsobuje, dejte vědět. U mně je to s největší pravděpodobností životní styl = stres + chemie (chlor ve vodě, mýdlo, sprchové gely). Práci jsem změnil, bazén vyměnil za kolo. Ale pořád málo piju a vodu bez chemie aby člověk pohledal. Z kohoutku rozhodně neteče. Když jsme u sprchování/koupání - vodu pouze vlažnou a zbytečně se neráchat.
Bohužel, dneska je hrozně těžké se chemickým látkám vyhnout. I ve spoustě průmyslně zpracovaných potravin a pití je spousta chemie, která tělu vadí a jednou už jí tělo prostě přestane zvládat. Problémy s kůží to většinou začíná a pokud člověk něco nezmění, časem se to projeví dalšími problémy v těle.
Dobrý den,tak jsme byla včera na kožní a chlamydiemi to není,čili mi zbylo pouze stres,je to zřejmě somatizačního puvodu. Jednoduše upravit tu životozprávu jak psala paní výše,a nevšímat si stípání svedění,tělo mi ukazuje příliš mnoho starostí ve formě fyzické projevy na kůži.Když někdo má třeba vyšší stres nebo starosti které si vubec nepřipouští tak proste tělo řekne a dost a začne se projevovat.Někoho bolí hlava jiny zvrací třetí se škrábe.Čili nevšímat si ono to časem zmizí ,přirovnala byhc to s škaredou myšlenkou která vás nutí premyslet a otravje váš když si ji nebudtee všímnat nahradí se jinou lepsí treba.takže nevšímat si a vydržet ,jinak kožní mi napsala Herbal balneum olej do koupele ta mi udělala dobře,dále zyzal tableky misto dithiadenu.A BÝT V KLIDU PŘEJI PEKNÝ DEN
Slíbila jsem něco k těm koupelím na svědivou pokožku. . Sáčky s otrubovými koupelemi jsou prý k dostání v lékárnách. Jinak maminky dávají ekzematickým dětem do vany tuto směs. Asi čtvrt litru oves. vloček povaří ve 3 litech vody. Po krátkém zchladnutí to namixují se třemi lžícemi oleje / slunečnicový, kokosový, olivový/ a následně vlijí do vany do koupele.
Jinak si myslím, že přeci jen ta psychika tu hraje velkou roli. To neznamená. že byste měla být nějak ujetá. Kůže je symbolicky takový náš kryt před vnějším světem. A ten kryt se někdy "naježí", aby odolal něčemu z vnějšku. Takovému člověku se třeba nelíbí v čem žije. Můžou to být vztahy rodičů, dusno doma, konflikt ve škole, může mít pocit křivdy, nedocenění, nespravedlnosti, vlastního selhání, hlodají v něm myšlenky na něco nedořešeného, chce pryč a nemůže... A všichni jsme nastaveni jinak. Někomu to svírá žaludek, někoho to dusí, někdo se osype z nějaké zprávy, jiného svědí tělo jen z představy, že něco bude muset absolvovat, co je mu proti srsti. Tak nějak to zhruba funguje. A doplněno podmínkami, jako nevhodná strava, voda, látky proti hoření v kobercích, chemický dech z nového nábytku, kosmetika, peří z lůžkovin, vlákna oděvů, úklidová chemie, plísně, roztoči, prach, srst zvířat, léky, změny v ovzduší...A je to.
A v zimě bývá hůř. S jarem je šance na zlepšení. Kéž vám pomůže jednoduchá strava / blíž k té vegetariánské/, čistá voda, pohyb v přírodě na sluníčku a pohodové vztahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.