Nejste přihlášen/a.
Přišel mi dopis z městského úřadu že byla autem v mém vlastnictví překročena před pul rokem rychlost (62km na 50) na pevném radaru. Auto řídila manželka a oni po mě chtějí zdělit kdo auto řídil. Prý když prásknu řidiče tak mi nebude účtován správní poplatek 1000kč a bude vyměřena jen pokuta. Když řidiče zapřu tak mě to bude stát oněch 1000kč.
Poraťe prosím nějaké fígle jak se pokutě i správnímu poplatku vyhnout či alespoň zaplatit co nejméně. Děkuji
do 18.3.2013 neplatí odpovědnost provozovatele vozidla za "porušování pravidel jeho vozidla" (bez ohledu na řidiče)
takže můžete mú oznámit, že odmítáte výpověď (resp. vysvětlení) dle § 60 přestupkového zákona (tzn. protože řidič je osoba blízká)
(pokud nemá možnost si mú zjistit totožnost vaší manželky jinak, rok od spáchání přestupku bude tento promlčen)
pokud byste to udělal u přestupku spáchaného od 19.1.2013, už budete zodpovědný vy jako provozovatel, a to pod pokutou dle spáchaného přestupku (max. ale 10 tis. kč) - § 125f zák. o provozu na pozemních komunikacích)
No to by mě zajímalo, jak chtějí tu "osobu blízkou" identifikovat. Každý koho předvolají, použije to samé - osoba blízká. Úředník nic nezjistí. A dál?
No pokud vám jde o ty peníze tak je to nastejno. Totiž překročení povolené rychlosti v obci do 20 Km/h za to jsou dva body dolů a litr pokuta.. platil jsem to také (ale na místě) minulý rok, když mě MP v Dubí 5 metrů před koncem obce změřili radarem , měl jsem tam 67 Km/h, protože jsem objížděl jednoho důchodce co jel 40 Km/h už delší dobu a já to honil do práce. Takže je to prašť jako uhoď, tedy pokud vám nakonec tu pokutu dají, resp. jestli prokáží vaší paní, že ona byla tou osobou, která přestupek spáchala.
Nemusíte zapírat. Můžete říct, že klíče od auta visí doma na věšáku a členové rodiny a příbuzní ho využívají dle potřeby a Vy nevíte, kdo z nich si auto v ten moment půjčil a řídil a oni si to nepamatují. Jestli mohou postupně všechny předvolávat a porovnávat s fotkou (jestli nějakou kvalitní mají), to si nejsem moc jistý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.