Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídání dětí bez živnostenského listu

Od: bar odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit zda je možné pracovat jako chůva pro rodinu, když nemám živnostenský list. Momentálně jsem stále studentka a ráda bych se později věnovala hlídání dětí profesionálně. Ovšem nevím jak řešit zdravotní a sociální pojištění a daně bez živnosťáku. Práce by byla na plný úvazek, takže měsíční plat jako u každého jiného povolání. Rozhodně by to nebylo jen brigádně. Děkuji všem, kteří mi odpoví.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chuva
hodnocení

0x

Napadá mě jen jedna možnost. Rodiče dětí jsou OSVČ? Pokud ano, tak vás zaměstnají ve své firmě, sice nevím na jakou pozici. Ovšem není to košér.

Proč si jako studentka nezřídíte ŽO? Nesplňujete požadavky nebo se vám nechce dělat sama na sebe?

----------------------

Našla jem tohle profichuva.com/...

bar
hodnocení

Děkuji.
Nesplňuji požadavky, studuji sice pedagogickou fakultu, ale ne obor mateřských škol, tudíž si nemůžu zřídit živnosťák pro děti do tří let... A to je věk dětí, o které bych se starala.
chuva

Nevyřešil by to rekvalifikační kurz?

alkion.cz/...

bar
hodnocení

Ano, to je možnost, ale až později. Tento kurz je drahý, ale proplácí ho úřad práce. Ovšem jako student nemůžu na úřad a kvůli tomu, abych na něj mohla nebudu přerušovat studium, to hodlám dodělat, pak si ten kurz udělám. Ale do té doby bych to chtěla vyřešit jinak, pokud to půjde. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]