Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla jsem v minulosti několik nájemníku. Dnes už nepronajímám a bohužel už ani nechodím ven, jenom kolem domu. Chtěla bych se zeptat, zda se mohu nějak "na dálku" zeptat na městě, na seznam lidí, kteří jsou na mém domě vedeni trvalému pobytu? Případně jak je to s poplatkem, podrobnosti... Mám datovou schránku, takže mohu ji úspěšně k tomuto účelu využít? Předpokládám, že nemohu například poslat sousedku jen tak, aby se mi zeptala...tato informace není veřejná nebo ano? Snad tu bude někdo, kdo má o této věci přehled. Děkuji.
Dobrý den, tuto informaci úřad poskytuje pouze majitelům nemovitosti, tak někoho jiného tam poslat nemůžete. Ovšem, zletilého trvale hlášeného bývalého nájemce zjistíte i tak, že na Vaši adresu přijdou nebo nepřijdou na jeho jméno volební lístky (až budou nejbližší volby - tuším, že již v květnu 2019 jsou do EP). Zdravím!
Zkuste se na Vašem úřadě zeptat na službu "mobilního úřadu". U nás ji úřad svým obyvatelům nabízí.
Další možnost by mohla být komunikace prostřednictvím datové schránky. Napřed si na katastru vyžádat příslušné potvrzení, potom se obrátit na místní úřad a k žádosti připojit potvrzení o vlastnictví objektu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.