Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych vědět, kde jsou slušní, pracovití, spolehliví,seriózní středoškoláci. Mám 2 kanceláře - jednu v Praze, druhou v Mělníku a chtěla bych otevřít ještě jednu v Kralupech (tedy jestli mne už z toho neklepne). Ne a ne sestavit tým lidí, kteří chtějí opravdu pracovat. Taky máte takovou zkušenost?
Možná by vám pomohlo navštívit kurz perzonalistiky a zaměstnanecké politiky. Dozvěděla byste se něco o motivaci zaměstnanců...
Když budete razit politiku ve smyslu "..a budete makat vy lemry líný, nebo vás vyhážu, vy vyžírkové" tak budete mít pořád zaměstnaneckou nouzi. Být zaměstnavatelem a mít potenciál je jen 1/3 úspěchu.
Díky za odpověď.
Nerazím Vámi uváděnou politiku, ani nevím, proč Vás napadlo, že to tak dělám. . Chci, aby mým lidem bylo ve firmě dobře, vydělali si podle svých představ, nabízím kariérní postup a firemní benefity. Starám se o jejich profesní růst - mají k dispozici firemní vzdělávání atd.
Zdravím Magdaleno! Máte smůlu, že otevíráte kancelář v dosahu Prahy, kde není tak vysoká nezaměstnanost, ale navíc i slušné průměrné platy. Třeba u nás na severu Čech by se vám lépe vybíralo. Nic ve zlém, ale asi byste se měla zamyslet nad tím, jak ty slušné, pracovité, spolehlivé a seriozní středoškoláky nalákat právě do své firmy. A možná vybrat šéfa/ovou pro Kralupy a dát jim větší pravomoc. Ať se pokusí sestavit svůj tým se znalostí místních podmínek a z místních zájemců. Já jsem tu pravomoc v posledních dvaceti letech měla a myslím si, že to tak bylo určitě ku prospěchu dobrého kolektivu.
Nabízím práci finačním analytikům a po zapracování mají šanci na vedoucí místo. Díky za odpověď.
Dovoluji si poznamenat, že finančního analytika se SŠ těžko seženete. Pokud opravdu hledáte FA a jen jste se nespletla v pojmech. Protože předpokladem pro práci FA je VŠ ekonomického zaměření . Dále jsou zde důležité i další předpoklady , jako např. systematický způsob práce, schopnost správného úsudku. atd. Můj bývalý spoužák tuto práci vykonává a vím, že tito lidé se pohybují zejména v prostředí bank, velkých obchodních nebo investičních společností. Ale hlavě jsou to VŠ ekonomové.
No, vzhledem k tomu, že tazatelka už dále neupřesnila, tak bych řekl, že spíš šlo o místa podomních prodejců životních a penzijních pojištění a stavebních spoření za provize od bank. Hledají pro zamaskování své skutečné činnosti nejrůznější honosné názvy.
Já tu zkušenost mám v takové kanceláři sem dělal a měl i své lidi.Kolem 10 na rovinu bude to velmi těžké a sehnat kvalitní lidi co budou chodit po kontaktech a volat jim, bude ještě těžší a hlavně nebudete tady první tak GOOD LUCK ps:je uplně jedno,jak si budete řikat analityk,fin.poradce,pojišťovák ...
Docela to i chápu že v téhle branži vydrží jen někdo, po úspěšném absolvování střední školy jsem začala také dělat finanční analytičku a popravdě, pokud to máte provizním systémem, jako to u těchto společností bývá, tak pro člověka který zrovna vyšel školu a nemá třeba nějaké peníze do základu tak je tato práce finančně ze začátku náročnější, ovšem záleží také na schopnostech, já sem se svou finanční situací nechala stáhnout a díky tomu mi tato práce nešla tak od ruky jak těm kteří na tom byli lépe. Prostě dnes je dost složité najít člověka který má na tento druh práce, někdo na to je někdo ne, hlavně co se komunikativních schopností týče. Já na to neměla a popravdě mi vyhovuje práce, ve které je fixní plat a pevná pracovní doba toť můj mladiství názor
Tomu se mi nechce moc věřit. Záleží taky na tom kolik peněz nabízíte. Kdybych mohla vybírat já, tak nejdu pod 30 let, to už jsou lidi, kteří vědí co chtějí, jsou více zodpovědní než úplně mladí, práce si už váží a mají nějaké zkušenosti. Co mám zkušenosti já, tak lidi po škole nebo nějací pětadvacetiletí si myslí, že se z nich každý po... a nevědí kolik by si řekli. Práce si neváží, porotože si řeknou "tak půjdu jinam, a co?", zdusit se má všechno. Lítají do půlnoci po diskotékách a ráno mají oči jako králíci. Takže asi takhle. Jestli jsem někoho urazila, tak se omlouvám, ale je to můj názor, samozřejmě že takoví nejsou všichni. Můžu se zeptat v jakém oboru podnikáte?
V globále se dá souhlasit. Nicméně tým ve kterém pracuju já je nás 5. Věkové složení od 25 do 59. Myslím si že fungujeme skvěle. Dravost a pružnost mládí jde ruku v ruce se stabilním výkonem nadtřicátníků aby se nechal vést velmi zkušeným šéfem, jehož věk a schopnosti jsou rozvážnou postavou. Mladej se učí i když je zbrklej jak z brka vystřelenej, ale nechá se kočírovat. Má nápady a inovativní posotupy a myšlenky. Dobrý šéf, umí najít v každém to dobré pro týmovou práci.
S tím věkem bacha Já si naopak myslím že kolikrát seženeš rozmné lidi po dvacítce a naopak velmi nespolehlivé lidi ne jen po třicítce, ale i starší. Nelítaj třeba po diskotékách (což taky neni rozhodně pravodlo pro lidi po 20), ale jsou v hernách, hospodách a ve výsledku jsou na tom ráno hůře než vyblbnutí mladí. Zkušenosti jsou taky otázka. Je to o šanci kterou mladí dostanou, ba naopak mladého přijmeš a uvidíš co se z něj vyklube. Ten co si myslí že ví více než mladí tak občas taky neví skoro nic a hlavně má velké nároky. Tímto nechci hanit starší a jejich zkušenosti, ale chci ukázat i druhou stránku věci.
Z formulace otázky se opravdu nedá nic pochopit. Jsou obory do kterých se lidí hrnou více a do některých méně. Lokalita tady rozhoduje taky dost- dále od Prahy znamená více zájemců z okolí. Nu a v neposlední řadě tu máme taky plat, nebuďme naivní a řekněme si rovnou že peníze jsou taky potřeba, zbylo tu ještě jednání- pokud má zaměstvavatel korektní a příjemné vystupování tak to rozhodně je velké plus
Dobrý den.Mám mnoho zkušeností s lidmi zejména v oblasti obchodu.Bohužel vás nepotěším.Zájem o práci je fakt chabý.Budete asi stejný typ člověka jako já.Důkladná.Myslíte na spoustu věcí jak by co mělo vypadat jen ti lidé se nějak nechytají.Máte pravdu.Slušnost je nesmírně důležitá.Sama máte možnost všude kolem sebe pozorovat jak kdeco nefunguje.V životě jsem narazil na tolik lidí kteří se zdáli být spolehliví a všichni pohořeli.Jde o to ať se obrníte na celý život a berete koloběh jako chleba s máslem.Někdo přijde a jiný odejde.Jde o to nepolevit a dosáhnout toho aby nově příchozí človék zafungoval co nejdříve.S pozdravem Mirek z Třince 36 let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.